İnternet Sitelerinin Geç Yüklenme Sorunu

TheNew

Decapat
Günlük kullanımda bir problemim yok ancak internet ile ilgili bir problemim var. Sayfalar anormal derecede geç yükleniyor veya yüklenmiyor. Bilgisayarımı ESET ile tarattım. Silinen tehditler var ama yine de durum değişmiyor. Yüklenirken sayfayı yenileyip veya sekmeyi kapatıp tekrar bağlanmayı denediğimde vs. hızlı açabiliyorum. İşlemci: Intel C2Q Q9400 (önemli mi bilemiyorum ama belirtmek istedim.)

Speedtest sonucu:

internet.png

NOT: Microsoft Edge ve Chrome'da bir değişiklik olmuyor farklı tarayıcıyı da denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük kullanımda bir problemim yok ancak internet ile ilgili bir problemim var. Sayfalar anormal derecede geç yükleniyor veya yüklenmiyor. Bilgisayarımı ESET ile tarattım. Silinen tehditler var ama yine de durum değişmiyor. Yüklenirken sayfayı yenileyip veya sekmeyi kapatıp tekrar bağlanmayı denediğimde vs. hızlı açabiliyorum. İşlemci: Intel C2Q Q9400 (önemli mi bilemiyorum ama belirtmek istedim.)

Speedtest sonucu:

Eki Görüntüle 328758

NOT: Microsoft Edge ve Chrome'da bir değişiklik olmuyor farklı tarayıcıyı da denedim.
Dns Benchmark programıyla en hızlı Dns yi bulun ve Dns adresinizi değiştirin. Tarayıcı olarak Opera kullanmanızı tavsiye ederim.

Chrome ile, F12 tusuna basip, "Network" kismini secip yeniden deneyebilir misin, gec acilmasina sebep olan neymis.

Ornegin technopat sosyal icin soyle bendeki sonuc:
Eki Görüntüle 328769

jghjgjh.png

Bu sefer çok beklemedim aslında aralıklarla yaşanıyor sorun desem daha doğru olur ama yine de sonucu yükledim

Açılmayan siteden sonraki sonuç:
pjdpasjdasjd.png

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 328771

Bu sefer çok beklemedim aslında aralıklarla yaşanıyor sorun desem daha doğru olur ama yine de sonucu yükledim

Açılmayan siteden sonraki sonuç:
Eki Görüntüle 328778

Bazen normal, bazen acilmiyor o halde, oyle mi yani?

Acilmayan site icin de durum boyle mi? Bazen normal hizda aciliyor, bazen acilmiyor seklinde mi?

Eger oyleyse ulasmak istedigin siteye ping ve trace atip sonucu yazabilir misin? Packet loss oluyor mu, nerelere gidiyor bunlari gorebilirsin.

Ornegin ben wikipedia'ya giremiyorum normal yollarla, wikipedia'ya trace attigim zaman guvenlik statik server'indan sonra istegimin bloklandigini goruyorum.

Eger dns sorunu yasiyorsan sen de isteginin bir yerlerde bloklandigini goreceksin.

senin girmek istedigin web sitesinin ismi "hede.com" ise:
Kod:
ping hede.com

eger ping'de sorun yasamiyorsan da,
Kod:
tracert hede.com

yazip deneybilir misin?

Bilgisayarina herhangi bir zarar vermez bu komutlar bu arada, eger meraklandiysan : )

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    13,8 KB · Görüntüleme: 92
Bazen normal, bazen acilmiyor o halde, oyle mi yani?

Acilmayan site icin de durum boyle mi? Bazen normal hizda aciliyor, bazen acilmiyor seklinde mi?

Eger oyleyse ulasmak istedigin siteye ping ve trace atip sonucu yazabilir misin? Packet loss oluyor mu, nerelere gidiyor bunlari gorebilirsin.

Ornegin ben wikipedia'ya giremiyorum normal yollarla, wikipedia'ya trace attigim zaman guvenlik statik server'indan sonra istegimin bloklandigini goruyorum.

Eger dns sorunu yasiyorsan sen de isteginin bir yerlerde bloklandigini goreceksin.

senin girmek istedigin web sitesinin ismi "hede.com" ise:
Kod:
ping hede.com

eger ping'de sorun yasamiyorsan da,
Kod:
tracert hede.com

yazip deneybilir misin?

Bilgisayarina herhangi bir zarar vermez bu komutlar bu arada, eger meraklandiysan : )

Üzgünüm bilgisayar açma şansım olmadı. Bu kodları nereye yazmam gerekiyor ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı