Rehber İnternet tarayıcısında spoiler nasıl engellenir?

Google arama motorunda, YouTube'da, bir yazıda spoiler nasıl engellenebilir onu göstereceğim. Ben örnek olarak, oyun hakkında gösterdim. Spoiler olan bir şey için işe yarayabilir. Her durum için geçerli olmayabilir.

1- Google arama motorunda oyunun ismi yazıldığında YouTube video başlığı çıkarsa, bazen spoiler içeren bir başlık olabilir. Bundan dolayı Google arama motoru sonucunda YouTube'un gözükmemesi nasıl yapılır?

Bunun için Google arama motorunda bir oyunun ismini yazdıktan sonra -site:youtube.com yazılmalı. Eğer yazılırsa, Google arama motorunda arandığında YouTube ile alakalı bir video, video başlığı gözükmemesi gerekir. Böylece, örneğin bir oyunun ismi yazıldığında YouTube video başlığında bazen çıkabilen spoiler engellenebilir ve/veya oyunun ismi, ardından Türkçe yama yazıldığında bazen YouTube video başlığında çıkabilen spoiler engellenebilir.

Sadece YouTube için değil, örneğin başka bir site için de -site: ve sitenin ismi yazılarak Google arama motorunda aynı yöntem kullanılabilir.

Eğer Google arama motoru sonucunda YouTube'un gözükmemesi bir eklenti tarafından yapılması isteniyorsa, bu eklenti kullanılabilir. Sadece YouTube için geçerli değil, başka siteler için de geçerlidir:

2- YouTube videosundan, YouTube ana sayfa videosundan YouTube Shorts'tan ve YouTube yorumlar kısmından spoiler görmek nasıl engellenebilir?

Bunun için üç seçenek var denilebilir:

• YouTube'ta bir video açıldığında sağ taraf, yani video önerilerinin gizlenmesi, eğer videonun başlığında spoiler içeren bir yazı varsa, spoiler engellenebilir
  • YouTube'un ana sayfasından videoların gizlenmesi, eğer YouTube ana sayfasında bir videonun başlığında spoiler içeren bir yazı varsa, spoiler engellenebilir
  • YouTube Shorts'un gizlenmesi, eğer YouTube Shorts'ta spoiler içeren bir içerik varsa, YouTube Shorts gizlenirse spoiler engellenebilir
  • YouTube'ta bir videonun yorumlar kısmının gizlenmesi, eğer YouTube'un yorumlar kısmında spoiler içeren bir yazı varsa, YouTube yorumlar kısmı gizlenirse spoiler engellenebilir
YouTube'da ana sayfa, videonun sağındaki öneriler ve yorumlar kısmı tarayıcı için kapatılması isteniyorsa bu denenebilir:

YouTube Shorts'u gizlemek için bu eklenti gerekiyor olabilir:

Eğer işe yaramazsa, bu eklenti denenebilir:

3- Belirtilen yöntemler haricinde YouTube için spoiler nasıl engellenebilir?

Bu yöntemler, YouTube'ta spoiler engellemek için bazen işe yaramayabilir ama seçenekler var denilebilir:

• Bir oyun hakkında bir YouTube videosu, YouTube Shorts videosu ikisi de izlenmemeli
  • Bir oyun hakkında bir YouTube videosu, YouTube Shorts videosu ikisi de beğenilmemeli (YouTube videosuna bunu beğenmedim yapılsın amacında yazmadım, beğeni yapılmasın diyorum ama eğer bunu beğenmedim yapılırsa belki duruma göre daha az önerilebilir)
Eğer bir oyun hakkında bir YouTube videosu, YouTube Shorts videosu izlenecekse:

• Videoyu izledikten sonra arama geçmişi açıksa ve arama geçmişinde gözüküyorsa, mümkünse kaldırılmalı. YouTube ana sayfasındaki bir video, arama geçmişinden dolayı gözüküyor olabilir
  • Bir oyun hakkında bir YouTube videosu, YouTube Shorts videosu ikisi de beğenilmemeli (YouTube videosuna bunu beğenmedim yapılsın amacında yazmadım, beğeni yapılmasın diyorum ama eğer bunu beğenmedim yapılırsa belki duruma göre daha az önerilebilir)
Bir YouTube videosunda spoiler görülürse, ne yapılabilir?

• Mümkünse, hangisi uygunsa, İlgilenmiyorum ya da Kanalı önerme uygulanabilir
  • Eğer bir YouTube videosunda spoiler görülürse ve kanal, genel olarak spoiler içeren bir başlıkta video atıyorsa ve spoiler içeren bir başlıktaki videonun görülme nedeni eğer abone olunduysa ve bundan dolayı ise, abonelikten çıkılabilir

4- Spoiler içeren bir yazı nasıl engellenebilir?

Bir oyun hakkında, örneğin oyunun ismi yazılabilir ve oyun hakkında bir yazı varsa ve oyunun ismi yazılıysa, gözükmeyebilir. Bunun için bu eklenti kullanılabilir, ancak her durum için işe yaramayabilir:

Son düzenleme:
Güzel yazı olmuş, teşekkürler.

Bu spoiler konusunu beynim filtreliyor herhalde. Şu ana kadar istediğim hiçbir oyunda spoiler yemiyorum ben. RDR 2 tam olarak bitirmedim mesela fakat daha 1 kere bile spoiler yemedim. Gördüğümde bile ya bakmıyorum ya da görsem bile aklımda dahi kalmıyor.

@UmutMelihAkyol Keşke sizdeki şans bende de olsa . RDR 2'ye başlar başlamaz (hiçbir şey de aratmamıştım oysa ki) malum finalinin editi çıktı Reels'da. Bu yüzden de bıraktım oyunu. Ağırdı zaten bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…