İnternet üzerinden para kazanmak istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum

playdeat

Decapat
Daha fazla  
Bu arada 16 yaşındayım, bunu da belirtmiş olmak istiyorum. Olayı şöyle bahsedeyim, ben internet üzerinden para kazanmak istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bir aralar dondurmacıda çırak olarak da çalışmak istedim ama ailem izin vermedi. Hatta ailem direkt çalışıp para kazanmama izin vermiyor. Ben de para kazanmak için interneti kullanmaya karar verdim ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. İngilizcem iyi, B2-C1 gibi bir şey. Şu anda kodlamayı öğrenmeye çalışıyorum, gelecektede ya yazılım mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eger gercekten yazilima ilgin varsa, hayatini gecirmek istedigin is buysa baska "islerle" kafani dagitma. Simdiden, bu İngilizce seviyenle istikrarli bir sekilde kendini gelistirirsen birak universiteden mezun olmayi beklemeyi, uni ogrencisiyken rahatça freelance veya remote calisabilirsin. Ben kendimi bildim bileli cok merakli, her şeyi denemek isteyen bir insandim. Bu yuzden bu yasima(20) kadar hiçbir iste tam anlamiyla profesyonel olamadim. Muzikten bu yasima kadar para kazandim, kahve sevdam var diye baristacilik denedim, biyoloji seviyorum diye universite yerlesme doneminde az kalsin tibbi saglik bolumlerinden birini yazacaktim, felsefe-psikoloji seviyorum diye psiklog mu olsaydim diyorum bazen... Ama sadece bir iste profesyonel olmaliyiz, sende bence net bir kara verip ona yogunlas. İstikrarli calisirsan zaten, istemedigin kadar para kazanirsin bu isten, para kazanmadigin gunlerin yerine sayarsin.

Şu anda kodlamayı öğrenmeye çalışıyorum, gelecekte de ya yazılım mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum.

Bunu sırf "kanka yazılımcı oluyon, yurtdışına gidiyon, 100K kazanıyon" diyen koyun sürüsüne aldanıp yapmıyorsundur umarım. Özellikle hayalim değilse, benim tercihim daha gerçekçi ve yapay zeka tarafından büyük oranda tehdit altında olmayan bir meslek olurdu.

Bunu sırf "kanka yazılımcı oluyon, yurtdışına gidiyon, 100K kazanıyon" diyen koyun sürüsüne aldanıp yapmıyorsundur umarım. Özellikle hayalim değilse, benim tercihim daha gerçekçi ve yapay zeka tarafından büyük oranda tehdit altında olmayan bir meslek olurdu.
Ortada koyun sürüsü yok. Yazılımda kendini geliştirdiğin taktirde önün açılıyor ve işsiz kalma imkanın yok. Senin kafanda kendini geliştirmek yoksa yazılım öğreniyorum ayağına ingilizce vs. bilmeyen bir adamsan bim kasiyeri olursun. Tabii bu 100k kazanma olayı birden olmuyor. 100k örneğini TL olarak verdin herhalde yurtdışında çalışan birisi 100.000 TL'den fazla kazanır o gözünde büyüttüğün 100.000 TL çerez parası oluyor çünkü 3.000$ :D Evden çalışıp dolar üzerinden de kazanabilirsin.

Eğer kaliteli bir yazılımcı iseniz Kanada gibi refah düzeyi yüksek, ekonomik açıdan iyi olan ülkelerde TL cinsinden aylık 100K kazanmanız mümkün. Fakat bu tür meblağaları Senior yazılımcılar gibi gerçekten kendini geliştirmiş insanlar alıyor. Örnek vermek gerekirse EA'nın Kanada Stüdyosunda ne kadar doğru bilmiyorum ama yıllık yaklaşık 120.000 Dolar maaş veriliyor. Yani birinin hayali yazılımcı olmak ise o konuda emin adımlarla ilerlediği sürece gayet de 100.000 TL maaş alabilir.
1704082944360.png

Abi konuyu yanlış anladınız. Benim bu posttaki amacım sadece almak istediklerim için para kazanmak ve ailemi zor duruma düşürmemek.

Bu arada gelecekle ilgili sizlerdende bir bilgi kazanmış oldum. Amacım da zaten yazılım mühendisi ya da bilgisayar mühendisliği okumak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı