İnternet üzerinden S9 almak

Kıraç Uzun

Hectopat
Yakın zamanlarda Samsung Galaxy S9 almayı düşünüyorum. Fakat fiyatı internette daha ucuz olduğu için internetten neden almayayım diye düşünüyorum. Daha önce hiç internetten telefon gibi bir ürün almadım. Bu yüzden güvenli midir, en güvenli siteler hangileridir (Hepsiburada Gittigidiyor N11 gibi siteler ne kadar güvenilir) garanti belgesi oluyor mu distribütör tarafından mı garanti sağlanıyor? Bu tür konularda beni aydınlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada gibi sitelerde ürünün ilanında ''(İthalatçı garantili), (Samsung Türkiye Garantili)'' gibi ibareler bulunuyor bunlara bakabilirsiniz, sonrasında ise satıcı mağazanın yorumlarına bakabilirsiniz, ürün ne kadar sürede ulaştı, ürünün durumu nasıldı, gibi bilgiler yorumlarda paylaşılıyor. Son 2 telefonumu internet üzerinden aldım birini Hepsiburada'dan birini N11'den aldım ve bir problem yaşamadım.

Eğer internetten alacaksanız hepsiburada’dan almanızı öneririm. Ancak satıcının hepsiburada olduğuna dikkat edin, diğer firmalar sorun çıktığı zaman zorluk çıkarıyorlar. Üstteki arkadaşın belirttiği gibi garanti çeşidini yazarlar.

Hepsiburada gibi sitelerde ürünün ilanında ''(İthalatçı garantili), (Samsung Türkiye Garantili)'' gibi ibareler bulunuyor bunlara bakabilirsiniz, sonrasında ise satıcı mağazanın yorumlarına bakabilirsiniz, ürün ne kadar sürede ulaştı, ürünün durumu nasıldı, gibi bilgiler yorumlarda paylaşılıyor. Son 2 telefonumu internet üzerinden aldım birini Hepsiburada'dan birini N11'den aldım ve bir problem yaşamadım.
Paket içinde garanti belgesi olmuyor felan diyenler olmuştu ve sahte imei verebiliyor diyenler olmuştu. Bunlar için de güven garantisi veriyor mu Hepsiburada?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesafeli Satış Sözleşmesi gereğince ürün eline geçtiği andan itibaren 1 hafta içerisinde iade etme hakkın bulunuyor, garanti belgesi çıkmaması ve sahte imei konusu da 1 hafta içerisinde anlaşılabilecek sorunlar, Hepsiburada iade yapıyor ben zamanında HDMI kablosu çıkmadığı için koskoca monitörü geri yollamıştım problem olmaz diye düşünüyorum.

N11 de satın alım yaptığınızda paranız bir süre n11 güvencesinde muhafaza ediliyor diye biliyorum. Galiba ürün size ulaşıp siz siteden onaylayınca falan paranız satıcıya gidiyor veya bir süre bekletilip aktarılıyor da olabilir. Diğer sitelerde bu tür bir özellik var mı bilmiyorum.

Site başlığında Samsung Türkiye Garatili yazmış ama sitede ürün hakkında kısmında distribütör garantili yazıyor hangisi doğru kim bilir. 😁
Distribütör garantili resmi garantili demek. İthalatçı ise paralel yollardan getirilerek satılan cihazlardaki garantidir.

Burada yanlışlık yok. Öncelikle terimleri öğrenerek başlayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı