İnternet ve ağ teknolojileri bölümünü seçmek doğru bir karar mıydı?

Daha fazla  
Merhaba herkese günaydın. Bugün konusmak istediğim bir konu var. Yaklasık 2 ay önce internet ve ağ teknolojisi bölümünü seçtim ve kötü olmayan bir üniversitede şu anda hazırlık okuyorum fakat hakkında konuşmak istediğim birkaç konu var.
Öncelikle yazılıma, Linux işletim sistemlerine ve siber güvenlik gibi alanlara merakım var ve gelişime açık biriyim. Şu anda aktif olarak Linux ve web coding ögrenmeye çalışıyorum ama ileride mezun olduktan sonra bölümüm 2 yıllık olduğu için iş bulamama veya bulsam bile sadece junior veyahut junior altı bir seviyede kalmaktan korkuyorum. Acaba 2 yıllık okumama rağmen iş ile alakalı uzman olamama veya juniordan seniora gibi yükselememe gibi durum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim açıkça tavsiyem 2 yıllık bölümde okurken dersler de 4 yıllıklara göre daha az ağırken kendini geliştir geliştirebildiğin kadar. Bir arkadaşım 2 yıllık bölümden 4 yıllığa tamamladı ve şu an bilgisayar mühendisliğinde 2.sınıf, 3-4.sınıf bir bilgisayar mühendisinin bildiği bilgilerden daha çok biliyor.

Ayrıca iş ve staj ilanlarına baktığımda büyük şirketler ve orta ölçekli şirketler genelde mühendis ilanları açıyorlar. Tabii kendini çok iyi kanıtlarsan okul okumana bile gerek yok ama birden fazla faktör bir arada olması lazım, o yüzden biraz daha zor bir durum.

Edit: Korona zamanı online hazırlık okudum. Önden bir yazılım vb. şeylere bakmadım. Keşke boş zamanımda baksaydım. Pişmanım ama toparladım :)

Bazı siber güvenlik iş ilanlarında mühendislik arıyorlar. Yani o mühendislik disiplini derslerini alan kişileri isteyebiliyorlar ama bu bir sorun değil bug bounty gibi şeylerle de uğraşabilirsin ya da network işleriyle de uğraşabilirsin. Sektör çok karışık açıkçası ben de ne desem bilemiyorum.

Piyasanın ileri gelenlerinden C. T. Adlı abimiz, geçtiğimiz yaz."siber güvenlikte şu an staj bile bulunamıyor " demişti. Şimdi değişmiş midir bilmem.

Evet acayip torpil dönüyor.

Ya ben 4 yıl okumayı şahsen çok mantıklı bulmuyorum hazırlık +2 yıl şu an okudugum alanla birlikte 3 yıl edecek zaten bir ekstra daha 2 yıl okumak yerine sertifika tarzı şeylere kafa yormak daha mantıklı geliyor açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı