İnternet yavaşlığı ve DNS hatası

rathma

Hectopat
Makaleler
1
Ortak internet kullanıyorum. Karşı komşumla ortak girdim. 5 ay kadar önce Wİ-Fİ adaptörü aldım.
1-2 hafta öncesine kadar hiçbir sıkıntım yoktu. İnternet hızım normaldi. Ama ne olduysa bu 2 haftada download hızım 2mbps/s leri geçmiyor. Sinyalim tam çekiyor. Telefonda falan yavaşlık vb sorunlar yok.

Ayrıca internet bazen daha da yavaşladığında sorun gidermede

Bilgisayarınız Doğru Yapılandı Görünüyor, ancak Aygıt veya Kaynak (DNS sunucusu) Yanıt Vermiyor​

hatası alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim.

Kablo çekmek istesem duvarı delmem lazım. Uzun iş yani. Online oyun oynamıyorum. Benim için download hızı önemli.

Onlar daha çok sosyal medya kullanıcıları. En fazla film izliyorlardır ki film izleseler de hızın bu kadar düşeceğini sanmıyorum.

Komşun senin internet hızına limit belirlemiş olabilir.

Kaç Mbps'lik bir paket kullanıyorsunuz?

Modem arayüzüne girebiliyorsanız hat bilgilerini atar mısınız?
Modem arayüzüne girebiliyorum. 15mbps/s paket sanırım.

Hat bilgilerinden kastınız nedir ?

Bu bilgisayarımın. Telefonumda ise bilgisayarımda 6mbps gözüken yer 12mbps gözüküyor. Bununla ilgili olabilir mi ?

Hızı üstüme alma veya diğerlerinin hızlarını kısıtlama gibi bir şansım var mı ? Zaten sadece sosyal medya için kullandıklarından fark edeceklerini bile sanmıyorum.
Ayrıca bu niye 39 mbps ?

Modemin QoS ayarlarını kontrol etmelisin. QoS ayarlarından hız limitlemesi yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…