"İnternet yok, güvenli" sorunu nasıl çözülür?

KajuBack

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda birden intermet yok güvenli hatası yaşandı. Ne yaptıysam yaptım YouTube'dan videolara baktım olmadı anketlere baktım olmadı. Çok yoruldum artık internetsiz hiçbir şey yapamıyorum. Geçenlerde Update vardı yapmadım bir şey olmaz diye belki ondan kaynaklanıyordur ama sanmıyorum. Güncelleyemiyorumda internet olmadığı için. Ethernet yeri bozuk olduğu için bağlanamıyorum kabloyla da. Az önce uygulama indirdim internet sorun çözücü kapsamında ilk denemede internet bir geldi sonra geri gitti ilk defa. Yani sorunun yazılımsal(Ipconfig flushdns gibi şeyler) sebeplerden birinden kaynaklanıyor olması lazım. Sonraki denemelerde bir daha hiç internet gelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o bizde de oluyor bir süre sonra düzeldi bizde kendi

Sorunun büyük ihtimalle yazılımsal, özellikle de ağ sorun gidericiyi çalıştırdıktan sonra internetin gelip tekrar gitmesi bunu gösteriyor. Uçak modunun kapalı olduğuna ve Wi-Fi'nin açık olduğuna bak. Sonra ağ bağdaştırıcıları kısmına girip Wi-Fi adaptörünü devre dışı bırakıp tekrar etkinleştir. Eğer hala düzelmezse, komut Istemcisi'ni yönetici olarak açıp netsh winsock reset ve Ipconfig /flushdns gibi komutları girip bilgisayarı yeniden başlat. Bir de DNS ayarlarını elle Google DNS (8.8.8.8 / 8.8.4.4) yaparak dene. Eğer internet tamamen güncellemeden sonra gittiyse, son güncellemeyi kaldırmayı deneyebilirsin. Aygıt Yöneticisi'nden Wi-Fi sürücüsünü güncellemek de çözüm olabilir ama internet olmadığı için bunu başka bir cihazdan indirip yüklemen gerekebilir. Bunları denedikten sonra hala düzelmezse, ağ bağdaştırıcısında donanımsal bir sıkıntı olma ihtimali yüksek. Fakat bunlar genel çözümleri kesin sonuç alman sistemine bağlı.

Modemden çok mu uzaktasınız? Deneme için telefonunuzdan USB üzerinden internet aktarımı yapmayı dener misiniz?
hayır yan odadayım az önce etherneti bağlayabildim ondada internet yok yazıyor

komutları bulamadım biliyorsanız bana söyleyenilirmisiniz 4 tane falan yazmıştım cmdye ama bişey olmadı

Kankam şimdi sorunun nerede olduğunu bulman gerekiyor. Bilgisayarına bağlı olan Ethernet kablosunu laptopuna bağlayıp bağlantı testi yapabilir misin?

Muhtemelen Ethernet kablosunun modeme bağlı olan ucunda problem var veya ömrü doldu.

Modeminizin yazılımında sorun olabilir müşteri hizmetlerini aradınız mı? Diğer cihazlarınızda durum nasıl?
telefondan internet paylaşıncada aynı durum

denedim hatta 2 farklı ethernet kablosuylada ama değişen bir sonuç olmadı

Bilgisayarınızdaki ağ yapılandırmasında sorun olabilir o halde, bir şekilde ağ ve internet sürücülerinizi yeniden yüklemeyi dener misiniz? Eğer kaybedecek veriniz yoksa temiz kurulum yapmayı da deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Windows tarafından sürücüler için yapılan güncellemeler bazen bu tarz sorunlara neden olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…