İnternet yükseltmesi sonrası ani ping artışı

The Mist

Hectopat
Herkese iyi günler. Dediğim üzere internetim 4 Mbps ve perşembe günü 12 Mbps'ye yükselttim. Her şey iyi güzel indirme hızı saniyede 500 KB'den 1.4MB'ye yükseldi derken oyunlara giriyorum, ping de normal düzeydeydi fakat anlık yükselmeler oluyor. Önceden kullandığım 4 Mbps'de böyle anlık yükselmeler sadece internete yük binince oluyordu fakat dün ev boş iken LoL oynayayım dedim, ping normal 40-50 arası seyrederken 350 sabit oldu. Evde kimse yoktu ve garantiye almak için Wireless'i kapadım ama yine aynı şekilde ping sabit durdu. Ayrıca Ethernet kablosuyla bağlıyım modeme, bu ping neden kaynaklı bilen biri yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
SNR değeriniz düşmüş haliyle kararsızlık artmış. Altyapınız kaynaklı.
SNR değeriniz düşmüş haliyle kararsızlık artmış. Altyapınız kaynaklı.
Dolayısıyla pek yapılacak bir şey yok. Çünkü altyapınızda şimdi şöyle bir durum oluyor:
4 cihaz bağlı örneğin;
1.Cihaz 6 Mbps alıyor.
2.Cihaz 6 Mbps alıyor.
3.Cihaz indirme yapmıyor ama ping paketleri gönderiyor-alıyor. Oyun oynuyor.(Sizin cihazınız.)
4. Cihaz İnstagram'da geziyor. Dolayısıyla bir indirme yapıyor. Ve sürekli indirme bağlantısı değiştiriyor az çok kararsızlık yapıyor. Bu da 6 Mbps alıyor diyelim.

Sizin altyapınızın taşıyabileceği maksimum hız da 35 Mbps dersek Ping paketleri altyapıdan geçerken pek fazla sorun yaşamıyor. Ama şimdi siz 12 Mbps yapınca:

1. Cihaz 12
2.Cihaz 12
3.Cihaz Oyun oynuyor. Ping paketi gönderiyor-alıyor.
4.Cihazda 10 Mbps alıyor diyelim.

Altyapınızın taşıyabileceği maksimum kapasite 35 Mbps'ye çok yaklaştı. Haliyle hatalar-gecikmelere sebebiyet verdi. Aynı zamanda hızı arttırınca SNR değeriniz de düştü ve bağlantı kopmalar ve bağlantı sağlığı da düştü. Pek yapılabilecek bir şey yok hocam.

Son düzenleme:
Benim bu durumda napmam gerek bir çözüm yolu var mı internet hızını yükselttiğim için sevinemedim resmen cidden can sıkıcı bir durum

Ben modemimin arayüzüne giremiyorum ipconfigden alıyorum ip adresimi fakat çıkan siteden admin yerine ve şifre yerine ne yazılacak bilmiyorum modem modeli Airties 5443 internetteki bilgiye göre ıp adresini yazdığımdaysa arayüze girmek için siteye ulaşılamıyor hatası veriyor

Airties cihazlarda 192.168.2.1'dir

Modeminizi yeniden başlatın. Cihazınızda da sorun var gibi. 192.168.1.1'i de denediniz mi? (Çok düşük bir ihtimal ama)
Zaten 192.168.1.1'i bir çok kez denedim önceden hiçbir şekilde girmedi 192.168.2.1 buna girdiğimde ise admin ve şifre bölümü çıkıyor fakat onlara ne gireceğimi bilmiyorum

Zaten 192.168.1.1'i bir çok kez denedim önceden hiçbir şekilde girmedi 192.168.2.1 buna girdiğimde ise admin ve şifre bölümü çıkıyor fakat onlara ne gireceğimi bilmiyorum
Kullanıcı adı: admin
Şifre: ttnet

Deneyin. Olmazsa şifre yerine turktelekom yazın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…