İnternete 2. Kişi Bağlanınca Ping Problemi

smiLonly

Megapat
Makaleler
4
Evdeki interneti üst kattakiler ile birlikte kullanıyoruz. Fakat üst kattaki bilgisayar internete bağlandığı anda bütün internet kitleniyor ping tavan yapıyor. Bunun sebebi nedir ? 2 tane bilgisayar bağlanması olabilir diyecem fakat 2. bilgisayarımı da bağlayıp ben çok rahat bir şekilde oyun oynıyabiliyorum sadece üst kattaki komşunun bilgisayarı bağlandığında pingim aşırı derecede artıyor bunun çözümü var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. bilgisayar nasıl kullanıyor bir fikrin var mı? Örneğin oyun oynadığın sırada canlı yayın veya Youtube' da yüksek çözünürlüklü video izliyor olabilir. Yada film, oyun indirme yapıyor olabilir.

Onun hakkında pek bir bilgim yok fakat evimde ki iki bilgisayardan da oyuna girince pingim artmıyor o yukardaki bilgisayar devreye girdiği gibi pingim 1000'e kadar çıkıyor maximum 1500'ü gördüm.

Yukari kattaki sahisin kullandigi internet kac Mbitlik? ve eger örnegin 8 Mbitlik bir internet hiziyla FUll HD videolar bakar ise kesinlikle normal o zaman senin Pinginin yüksek olmasi. Demekki veri transferi akisinda bayagi bir doluluk var bunu otoban gibi düsün iste kimse yokken hizli sürer gidersin(ping düser) trafik var ise kalirsin yavas yavas ilerlersin(yüksek ping). Iki daire icinde adil bir paylasim istiyorsaniz bagli oldugunuz modemin arkaplan ayarlarinda Qos özelligi var ise kullandiginiz internet hizini yari yariya paylasirsaniz ikiniz icinde iyi olur. Örnegin 8 Mbit ise bunu 4-5 Mbit ve 4-5 Mbit olmak üzere bölüstürün.

Bende 8 Mbit hız kullandığım zamanlar 2 bilgisayardan aynı anda online oyuna girmişdim ve ping oynanabilir seviyelerdeydi fakat şuan 12-14 Mbit hızlarda kullanığım halde bilgisayar dışında internete 2. bir telefon bağlandığında dahi pingler artıyor. Haliyle bir bilgisayar bağlandığında da artması normal. Özellikle sosyal medyada dolaşması dahi sürekli fotoğraf, video download yapması demek. Bu da pingine yansır.

Modemim Archer d7 acaba var mı o özellik ?

Konuya çözüm bulamadım lütfen yardımcı olur musunuz ?

Yukarıda'ki şahısı uyar, nelere bağlandığını sor, yaptıkları yüzünden ne sorunlar çektiğini anlat. Eğer kendisi ile iletişime geçtikten sonra da yine aynı şeyleri yapıyor ise buraya geri dönüş yapın, size karşı yapılan yanlışı çözelim.

Yukarıdaki kişi benim kuzenim ona sordum bir yükleme veya indirme yapmadığını sadece film izlediğini söyledi.

Sorun devam etmekte. Şuan bile yaşıyorum 8 mbitlik internetimden 2 mbit alıyorum
Bu sorun sadece yukarıda ki oturan kişi bağlanınca oluyor. İnternet önceliğini kendime nasıl ataya bilirim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…