İnterneti farklı odalarda kullanmak için neler gerekir?

Makaleler
3
Şimdi durumu şöyle ifade edeyim, internetin modemi odada. Odadaki interneti CAT5 kablosuyla salona getirip bilgisayara bağlayarak salonda da kullanıyoruz. Şimdi bu interneti salona ve yanındaki mutfağa da kablosuz olarak vermek istiyoruz. (Amaç evdeyken annem ve babamın telefondan da evin internetini kullanması) nasıl bir cihaz almamız gerekir?
Oda da zaten ana modem var, kablosuzu var ama salonu kapsamıyor. Kablosuz çoğaltıcı alıp koridor boyunca da dağıtsak koridorda bu cihazlara elektrik verecek yer yok. O yüzden salona gelen CAT5 kabloyu ilgili cihaza bağlayıp hem oradan yine kabloyla PC interneti verip hem de kablosuz olarak salon ve mutfağa dağıtmak istiyorum. Salona da modem alınmaz diye düşünüyorum, 2 modem bir internete bağlanmaz herhalde. İşte bu kablosuz internet çoğaltıcıları gibi bir cihaza ihtiyacım var ama oraya da interneti ancak CAT5 kablosuzla verebilirim. Bilmem anlatabildim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hocam biraz daha uygunu var mı kaliteyi fazla düşürmeden?

Yalnız buradaki kilit nokta şu, interneti odadan cat5 kablosuyla salona getirdik zaten. Amaç, bu kablouyu bir kablosuz cihaza takıp salonda telefonlar, laptopa vs kablosuzdan interneti dağıtmak.

Son düzenleme:
Modem veya router alıp Access Point olarak kullanabilirsiniz hocam Ethernet portunun birine modemden gelen kabloyu bağladıktan sonra diğer portları kullanabilirsin. Ben TP-Link W9970V3 modemden aldığım Ethernet kablosunu ZTE H267a router cihaza bağlayıp (Access Point olarak çalışıyor.) hem kablosuzda 5GHz kullanıyorum hem de kablosuz alanı genişletmiş oluyorum.

Nasıl yani hocam, 2 tane modem mi kullanıyorsunuz? Benim bildiğim 1 modem ve istenilen sayıda Routerlar oluyor. Modem interneti yönetirken Routerlarda bu interneti evdeki diğer cihazlara dağıtma vs işi görüyor. Aslında benim baktığım Routerlar, aradığım özelliği ise bu Router interneti kablodan alıp kendi kablosuz yayın yapması.

Bizimkilere telefonda internet paketi yetmiyor artık, modem benim odamda olduğundan internetten sadece sabit bilgisayarda faydalanabiliyorlar. İşte bu tarz bir aletle salona, mutfada internet vermek istiyoruz.

Ben de uzaktaki oda için kullanıyorum hocam H267a aslında router fiber için ben onu Access Point olarak kullanıyorum aynı cihaz ile hem kablosuz yayını yaparken hem de kalan 3 portu ana modem gibi kullanıyorum arkadaşların attığı repeaterlar ek olarak kablosuzdan yayın yapabiliyor olması siz zaten kablo bağlayacağınız için Access Point özelliği olan modem veya router de kullanabilirsin.

Router kullanmanız gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…