İnterneti izinsiz kullanan biri nasıl engellenir?

Modem ayarlarından Wi-Fi şifreni ve modem arayüzü şifreni değiştirebilirsin. Daha da güvenli olmasını istiyorsan güçlü ve karmaşık bir şifre koymanı, modem yazılımını güncel tutmanı, isteğe bağlı MAC filter ekleyip SSID yayınını da gizlemeni öneririm.

Annemizin şifreyi değiştirmenize kızacağını düşünerek Mac adresinden engellemenin öneriyorum.

MAC adresini engellemeniz en iyisi olacaktır. Cocugun ailesinin tüm cihazlarını engellemeniz gerekmekte lakin. Onlar sorduğunda bizde sıkıntı yok diyin.

Modem arayüzüne girin, çocuğun cihazını bulup MAC filtresi koyun.

Belki daha yaşı küçüktür hocam. O da sevinmiştir. Gariban yeni taşındıkları için internet bağlatamamış olabilirler. Ama arkadaş haklı orasına sözüm yok.
Haklısınız,ama ben aynı durumu yaşasam çok sinirleneceğim için empati kurarak söyledim.

Modem arayüzüne gir Kablosuz ayarlarından MAC Erişim Kontrolü'nü aktifleştir (Not: Kendi cihazlarınızın MAC adreslerini girmeniz ve kaydetmeniz gerekiyor.) MAC adreslerinizi öğrenmek için; Wifi Ayarları > Gelişmiş 'te en altta MAC Adresi yazar. Bilgisayarda Kablosuz ise CMD'ye ipconfig yazın oradan bağlandığınız türe göre MAC adresini görebilirsiniz. (Kabloluda girmek gerekmiyordu sanırım.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…