İnterneti nasıl bağlatırım?

Ragnarak

Hectopat
Merhaba, Konya'nın Meram ilçesine taşınacağız. Merkezi bir yere taşınıyoruz hatta şehrin göbeğine yürüyerek 10 dakikada gidilebiliyor. Gitmeden bir altyapı araştırması yapayım dedim, Millenicom alt yapımız yok dedi, Türksat'da yok dedi, Kablonet'de yok dedi, TürkNet'de yok dedi, Superonline'da yok dedi, dedim ne var görebiliyor musunuz? Türk Telekom Fiber altyapı var dediler. Türk Telekom'u aradım dedim nasıl, ne kadar hız alabilirim. Bana dendiği burada bir alt yapımız yok isterseniz başvurun 24 ay içerisinde altyapı yapılır. Ben ne yapmalıyım arkadaşlar? İnternetsiz mi kalacağım koca Konya'nın göbeğinde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'nin -altyapı olarak- en rezil şehir merkezi olabilir orası. Üniversite öğrencisi olarak 4 yıl geçirdim. 2 yılı kendi evimde kendi internetimi kullandım. 16 mbps indirme hızlı ADSL paketten 6 mbps hız alabiliyordum. Meram'ın büyük bir kısmında sadece Türk Telekom'un eski bakır kablo altyapısı var. Eğer Türk Telekom ve onun altyapısını kullanan şirketlerden umduğunuzu bulamazsanız Superbox ve Uzaynet gibi son çare çözümler var.

Bu arada Superbox baz istasyonu gerektiren bir internet çözümü. Fiber veya bakır altyapı gerekmez. Superonline ile karıştırıyor olabilirsiniz.

Hayır, superonline müşteri hizmetlerini aradım. Durum böyle böyle dedim, superbox için bakayım dedi, bekledi ve sonra yok dedi.

Screenshot Yeşil yer taşınacağım ve hiçbir alt yapının olmadığı bir yer. Mavi yer ise Konyanın merkezine 1.5 saat olan ve fiber alt yapı olan bir yer xd

Hocafakıh caddesi. Bir ara orada yaşayan bir öğretmen arkadaş vardı ve superbox kullanıyordu.(3 yıl önce)

Mavi bölgede ve civarında hemen her türlü altyapı var sanırım. Zenginlerin bulunduğu yerler denebilir. Binkonutlar, AVM'ler var. Normaldir.

Meram hakikaten internet altyapısı olarak berbat bir yer. Şu an yaşadığım 3 bin küsur nüfuslu büyük köy görünümlü bir yerde bile 14 mbps hız ve tatmin edici ping alabiliyorum. Size kolay gelsin.

Tuhaf, bilgisiz birine denk gelmişim anlaşılan. Ne güzel hayallerim vardı, daha merkeze gideceğim, daha güzel bir internet alt yapım olur diye. Erken davranmışım hayal kurmak için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…