İnterneti Tüm Eve Ethernet İle Yayma

Sarı kabloyu Wan portuna değil sıradan başka bir porta takarak denediniz mi?

Sarı kabloyu yukarıdaki switchlerden senin odanınki kaç numara ise ona tak. Eğer salonda çalışıp diğerlerinde çalışmıyorsa odaların prizleri bağlanmamıştır ya da bir yerde kopukluk olabilir.

Switchleri tek tek bağlayıp da deneyebilirsin hepsinin çalışıp çalışmadığını.

Bazı şeyler karışıyor sanırım. İnternet servis sağlayıcıya modem aracılığı ile bağlanacaksınız. Bazı router lar hem switch hem modem özelliği sağlıyorlar. Ama modeme girmeyen bir kabloyu switch ile dağıtamazsınız.
Ama kutudan wan (ethernet) ile çıkış eve gidiyorsa bunu switche atıp yapabilirsiniz. Sarı kalın kablo modemden çıkıyor ve oradaki kutu modem işlevi görüyor olmalı. Yanına bir switch alıp power ını yine aynı uzatmaya bağlayacaksınız.
Yalnız kaliteli 7x24 çalışacak bir switch alın. Ayrıca iç transfer kapasitesi de yüksek olsun. Bu kutular üstelik kapalı dolaplarda sıkça ısınıp şişebilir.
Switch'in wanına sarı kalın kabloyu takıp switchin bir çıkışına da diğer bir odayı takıp deneyin bence.
Modem ile olmadı demişsiniz, çünkü modemlerde router vardır ve 2 router bir arada çalışmaz, konfigürasyon gerekli.
Beyaz kutunun da router özelliği olması lazım, yoksa sadece swithc ile yine dağıtamazsınız

Merhaba, her odaya ethernetten internet çekebildiniz mi? Aynı sorun bende de var. Ttnet modemini salona bağlı o yüzden üst katdaki router internet ağı gitmiyor. Ama ttnet modemini sizdeki kutu içine koyduğumda tüm odalara ethernetten internet ağı verebiliyorum bu sefer de alt kattın wifi çok kötü çekmiş oluyor

Dosya Ekleri

• 7C31A331-EB17-49EF-B90B-2BB2CD8E6541.jpeg
    103,6 KB · Görüntüleme: 199

Merhaba, şimdi gördüm mesajınızı kusura bakmayın. Paylaştığım resimde turuncu kablolu yerler hangi odaya gittiğini yazıyor ben zamanında başka odaya verdiğim için interneti kendi odamda alamıyordum, sorun şu an yok onu düzelttim. Wi-Fi olayı ise bende de aynı durum söz konusuydu evin balkon tarafında çekmiyordu, bu yüzden Xiaomi'nin Wi-Fi güçlendiricisini aldım onla da sorunu çözmüş oldum. Eğer bakmak isterseniz ürünün ismi;

Xiaomi Mi Wi-Fi Pro sinyal yakınlaştırıcı​

Ankestre içindeki cihaz Gpon terminali. Peki modeminiz nerede takılı. Bunu cevaplayın hocam size şemasıyla evinizdeki tesisatı çizeyim olay açığa kavuşsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…