İnternetin Bazı Sitelerde Çalışmaması

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar.

Şöyle bir sorunum var belli başlı bazı siteleri asla açamıyorum bilgisayarımda. Google Chrome'da denedim, Internet Explorer denedim yine açılmıyor. Mobilde denedim kendi WIFI'mden yine açılmıyor.

Ama mesela telefonumun kendi internetinden girersem gayet güzel açılıyor.

Veya VPN açıp denersem de girebiliyorum. Ama normal bir şekilde asla giremiyorum evimde ki bağlı internetten.

Aile koruması var internette o sebep olabilir mi buna? Mesela disney+'ın yeni sitesine giremiyorum asla şu sayfa açılmıyor;
Karşınızda: Disney+

veya Microsoft'un sitesine de giremiyorum şu Yardım sayfasına mesela ; https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/windows-10-system-işlemi-100-disk/f291452e-157b-451c-a3d9-1e8d98be46be

Bu sayfalar uzun uzun yükleniyor sonunda açılıyor ama resimler yüklenmemiş oluyor. Sayfa düzeni bozuk ve karışık resimsiz bir şekilde açılıyor şunun gibi;

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar ayarlarınız, antivirüs programlarınız bazı sitelere ulaşmanızı engelleyebilir.
Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi adli makam kararı ile erişime engellenmiş olabilir.

1. DNS ayarlarınızı kontrol ediniz. Manuel olarak girilmiş DNS adresleri her zaman doğru çalışmayabilir, bazı siteleri açarken problem yaşayabilirsiniz.
2. Proxy ayarlarınızı varsayılan değerlere getiriniz.
3. VPN bağlantıları bazen sayfaların açılmasında problem yaşanmasına sebep olabilir. VPN bağlantınızı kaldırdıktan sonra yeniden deneyiniz.
4. Tarayıcı geçmişini temizleyerek internete bağlanmayı deneyebilirsiniz. Bazı sitelerle beraber yüklenen çerezler sayfaların açılmasını zorlaştırabilir.
5. Güncelliğini yitirmiş antivirüs programları sayfalara erişiminizi engelleyebilir. Sayfanın güvenilirliğinden eminseniz antivirüs’ü devre dışı bırakıp sayfayı açmayı deneyiniz. Sayfa açılırsa antivirüs programınızı güncelleyin veya kaldırınız.
6. Bilgisayarınızda birden fazla tarayıcı (Explorer, Google Chrome, Safari vb.) varsa mutlaka diğer tarayıcılardan da internete girmeyi deneyiniz. Sadece birinde problem yaşıyorsanız, problem yaşadığınız tarayıcıyı kaldırıp yeniden kurabilirsiniz.

Maalesef. Antivirüsü falan kapadım yine de olmadı. VPN kaldırdım olmadı zaten dediğim gibi hiç bir ekstra programın kurulu olmadığı Internet Explorer'da da açılmıyor bu sayfalar. DNS ve Proxy'de otomatik ayarlarda zaten. Ne buna sebep oluyor cidden anlamadım.

Aynı sorun şu an bende de var, telefon ve bilgisayardan belirli sitelere giremiyorum, VPN kullanınca sıkıntısız giriyor. YouTube, Twitter falan VPN'siz giriyor. Diğer tarayıcılarda da aynı sorun var. DNS proxy ayarları değişmemiş, modem reset attım yine düzelmedi. Son çare müşteri hizmetlerini arayacağım umarım düzelir.

Aile koruması mahvediyormuş benim interneti. İptal ettirince düzeldi. Sizde umarım çözersiniz.

Aile koruması mahvediyormuş benim interneti. İptal ettirince düzeldi. Sizde umarım çözersiniz.

Müşteri hizmetlerini aramadım 1, 2 gün bekleyeyim dedim, belki sorun çözülür. Ertesi gün normale döndü sorun çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…