Biliyorum bu konuda başka başlıklarda açılmış ama tam aradığım cevabı bulamadım hiçbirinde. Durumu şöyle açıklayayım; TurkNet internet kullanıyorum fakat altyapı sağlayıcısı TTNET olduğu için kurulumu TTNET yaptı ve XX modemini getirdiler. Yeni sistem topladığım için anakartım ASUS TUF Gaming B650 Plus Wi-Fi ve Wi-Fi 6 destekliyor ancak modem ve PC evin iki ucunda neredeyse. Normal internet kullanımında bir sıkıntı yaşamıyorum, indirmeler vs gayet iyi çünkü PC iyi sinyal alıyor. Ama Online oyunlara girdiğimde örneğin CS2'de ping 100-150'lileri buluyor bazen. Hatta AOE4'te bile sıkıntı yaşadığım oluyor.
Evde ufaklık olduğu için kablo alsam biliyorum ki kabloyu rahat bırakmayacak O yüzden Router, Access Point ve PowerLine Adaptör'den hangisi daha iyidir? Veya illa en azından CAT5e - CAT6 kablo mu almam lazım?
Wi-Fi Sinyal Gücü:
Speedtest Sonucu (5-6 kez yaptım hepsi bu civarda)
İnterneti kablo üzerinden almak bence daha iyidir her türlü elinizde CAT 6 kablo varsa arada ki farkı gözlemleyebilirsiniz. Eğer kablolu bağlantı istemiyorsanız sinyal güçlendirici en ideal çözüm olacaktır.
İnterneti kablo üzerinden almak bence daha iyidir her türlü elinizde CAT 6 kablo varsa arada ki farkı gözlemleyebilirsiniz. Eğer kablolu bağlantı istemiyorsanız sinyal güçlendirici en ideal çözüm olacaktır.
Belirttiğim gibi evde bebek olduğu için kablo maalesef zor. Sinyal güçlendiriciler derken Router, Access Point ve PowerLine Adaptör'den hangisi tercih edilebilir? Aradaki farklar nedir onları da tam anlayamadım
Evde ufaklık olduğu için kablo alsam biliyorum ki kabloyu rahat bırakmayacak O yüzden Router, Access Point ve PowerLine Adaptör'den hangisi daha iyidir? Veya illa en azından CAT5e - CAT6 kablo mu almam lazım?
Powerline, elektrik hattı düzgün olmayan yerlerde ping sorunun neden oluyor. O yüzden verimsizlik ihtimali yüksek.
En mantıklısı şu olacaktır, düzgün bir router ve anakartınızdaki anten çıkışlarını bu routera yaklaştırmak.
Routerın tek bir ağına örnek veriyorum Wi-Fi 6 ağına sadece bilgisayarı bağlayıp, diğer cihazları Wi-Fi 5 ağına bağlamak ve bunu hız kısıtlamasıyla kontrol etmek olabilir.
Diğer cihazların için mevcut hızın %20-25 kadar sınırlayıp, geri kalanı bilgisayara ayrımak en mantıklısı.
Hipotez olarak iyi bir plan ama denemeden başarılı oranını bilemeyiz. Bunun nedeni de kablosuz dünyasının getirdiği anormal değişkenlik durumu...
O yüzden bu kadar sinir stres yapıp para harcayacağınıza flat diye geçen CAT-6 kabloyu halı vs. gibi şeylerin altından geçirerek durumu kontrol almaktan başka çara yok. Ufaklığın yapacağı ufak şakalarda artık işin gülümseten rengi olsun
Belirttiğim gibi evde bebek olduğu için kablo maalesef zor. Sinyal güçlendiriciler derken Router, Access Point ve PowerLine Adaptör'den hangisi tercih edilebilir? Aradaki farklar nedir onları da tam anlayamadım
Bebek olması ne gibi bir sorun çıkarabilir ki? Kablo gizleyici kullanılabilir ya da bebeğin erişemeyeceği bir yerden de geçirebilirsiniz. Bütçeniz tam ne olduğunu bilmeden çoğunluğun memnun kaldığı bir ürünü gösterebilirim.
Evet hocam çünkü benim Türknet'ten aldığım hizmet 100 Mbps'e kadarken aldığım test sonuçları bunun üstünde. Sanırım bunun sebebi de şu, fiber altyapı kutusu (adı aklıma gelmedi ama port kutusuydu sanırım ) bizim apartman kapısının önünde. Ayrıca TTNet'in verdiği modem'de ZTE'nin WiFi 6 destekli modemiymiş.