İnternetin hız testinde normalken platformlarda indirme hızının yavaş olması

ardarda13

Hectopat
Daha fazla  
Yakın bir zamanda 1000MBPS internet bağladım Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test sitesinden hız testi yaptığımda değerler normal çıkıyor. Fakat Steam Xbox App gibi oyun indirme programlarında mb/sn değerim çok düşük. Bunu nasıl çözebilirim?
Steam'de oyun indirirken:

Xbox App'de oyun indirirken:

Speedtest sonuçları:

Testi yaparken oyun indirmelerini durdurdum. İki oyun da aynı anda inmiyor. Birini duraklatıp ölçtüm değerleri.

Steam sunucuları sorunlu dostum. Maalesef istediğin hıza ulaşamıyorsun. Kaç MBPS mevcut? Speedtest üzerinden test yaparken single modunu seç. Ek olarak Epic Games üzerinden indirme dene.
Xbox App'in indirme hızı şaka gibi o da mı sunucu kaynaklı?

Buradan dosya indirme testi yap. Eğer hız gerçek çıkarsa indirmeye çalıştığın diğer sunucularda sorun var demektir. Epic Games üzerinden bir deneme yapmayı unutma.

Siteyi nasıl kullanacağımı anlamadım fakat şöyle bir sorun da var önceki kullandığım internet 100 mbps iken steamde 12mb/sn değerlerini çok rahat görüyordum üstüne Xbox App'de aynı şekildeydi şimdi bu internetle bu değerleri görünce şaşırdım.

Hocam dediğim gibi Ubisoft'un programını deneyin orada hız sınırı yok. Bu arkadaşın attığı site ise ordan bir dosya boyutunu seçip indirin ve hızına bakın bu kadar basit.

Dostum siteye girip 10 GB dosyayı indirme testi yapacaksın. Gerçek değerleri indirme hızına göre verirse internette sorun yok demektir.

Siteyi denedim ama doğru sonuçlar vermiyor. 100Mbps internetim var 6-7 ile indiriyor ama şu an Steam'den denediğim de 12mb/s çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…