İnternetin Kaç MB/S Olduğunu Ölçmek

125 MB/s'ye kadar
Hayır, 125 MB/sn değil 128 MB/sn. 1 Gb = 1024 Mb / 8 = 128 MB.
24Mb/sn değil, 24Mbit.
Megabit'in kısaltması Mb olarak yazılır. Saniye başına hızı ifade etmek için Mb/sn yazılsa da aynı Mbps yazılsa da aynı anlama gelir.

Bu resimde gösterilen 1 Gb/sn: Bilgisayarın yerel ağ(modem) ile olan bağlantı hızı. Modemin Dünya ile olan bağlantı hızı 24Mb/sn, bilgisayar da modem üzerinden Dünya ile bağlantı kurduğuna göre: Internet hızın 24Mb/sn.

Türkçe: Mb/sn = Mb/saniye
İngilizce: Mb/sec = Mb/second
İngilizce: Mbps = Megabit per second

Hepsi aynı anlama geliyor: Saniyede, saniye başına. Artık nasıl çevirirseniz.

Son düzenleme:
Benim anlamadığım soru şu, 1GB/Sn neyi gösteriyor?

MSI B360 Gaming Plus 2666MHz DDR4 Soket 1151 ATX Anakart
Intel® Ethernet Connection I219-V Ürün Teknik Özellikleri

Diyelim ki bu kartı kullanıyorsunuz anakart olarak. Anakartta ethernet kartı bulunduğundan özelliklerinde Bağlantı Noktası Başına Veri Hızı 1 Gbps olarak geçer.

Hattınız ve tarifeniz 24 ise 24Mbit'tir. Ama bu demek değildir ki 24MB/s hızla download yapabilesiniz.

Bilgi sahibi olmak için aşağıdaki listeye bakınız.

1 Mbps = 128 KB (kilobyte)
2 Mbps = 256 KB (kilobyte)
4 Mbps = 512 KB (kilobyte)
7.2 Mbps = 0.9 MB (megabyte)
8 Mbps = 1 MB (megabyte)
16 Mbps = 2 MB (megabyte)
32 Mbps = 4 MB (megabyte)
50 Mbps = 6.25 MB (megabyte)
56 Mbps = 7 MB (megabyte)
100 Mbps = 12.5 MB (megabyte)

Yani hızınız 24Mbit ise 3-4 MB/s ile download yapmanız normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta ethernet kartı bulunduğundan özelliklerinde Bağlantı Noktası Başına Veri Hızı1 Gbps olarak geçer.
Sen öyle deyince adamın kafası karışacak. Anakarttaki ethernetin maksimum bağlantı hızı 1 Gb/sn(Gbps) olabilir ama bu yerel ağ ile her zaman o hızda bağlantı kuracak anlamına gelmez. Belki modem eski falandır ve en fazla 100 Mb/sn hız destekliyordur. Bu durumda ethernet kartı 1 Gb/sn hızı desteklese bile; bilgisayarın ağ ile olan bağlantı hızı 100 Mb/sn olur.
Hattınız ve tarifeniz 24 ise 24Mbittir. Ama bu demek değildir ki 24Mb/s hızla download yapabilesiniz.
24 Mbit, 24 Mb/sn'dir zaten. Tabii ki 24 Mb/sn download yapabilir.
#9 #11 #13
Yani hızınız 24Mbit ise 3-4 MB/s ile download yapmanız normal.
Senin deyişinle 24Mbit (aslı 24 MB ya da 24 Mbit), 3 MB'ta eşittir.

Son düzenleyen: Moderatör:
24 Mbit, 24 Mb/sn'dir zaten. Tabii ki 24 Mb/sn download yapabilir.
24 Mbit ile 24MB/s aynı şey değil.
24 MB/s yazdığınızda Megabyte per second yazmış oluyorsunuz. Yani saniyede 24 MB download demek.
24 Mbit ise saniyede en fazla 2.5-3 MB download demektir.

Konuda inanılmaz bilgi kirliliği var.

Megabit ile Megabyte aynı şey değil. Mega'ları atın başından, elimizde bit ve byte kaldı.

1 byte=8 bit. Buradan anlam çıkartabiliriz.

Ayrıca bitlerde 1024 olayı yok. 1000 ile katlanır. Yani 1 Gbps = 1000 Mbps. Bu da saniyede 125 MB veriye denk.

24 Mbit ile 24MB/s aynı şey değil
Ben zaten aynı şey demedim.
Senin deyişinle 24Mbit (aslı 24 MB ya da 24 Mbit), 3 MB'ta eşittir.
@NookumPie Bu yazdığımı öyle bir değiştirmişsiniz ki yazdığımın çok dışında bir şeye dönüşmüş. Mesela parantez içinde ben MB yazmamıştım, o Mb'ti. Siz ikisini aynı şey sanıyorsunuz galiba? Mb megabit'tir, MB megabyte'tır.
Mb/sn ve Mbps aynı anlama gelir: Saniyede ya da saniye başına megabit olarak çevirebilirsin.

24 megabit = 24.000.000 bit.
24.000.000 bit / 8 bit = 3.000.000 Byte
3.000.000 Byte / 1024 Byte = 2.929,6875 KB
2.929,6 KB / 1024 KB = 2,
8 MB
Bunu nereden alıntıladıysan yanlış bilgi vermiş. Bende bin bin gittiğini bir ara biliyordum ama unutup 1024 diye hesapladım. Bu alıntıda 1 Mb'in 128 KB olduğu yazıyor ama binlik hesaplayınca 122 KB sonucu çıkıyor.
Konuda inanılmaz bilgi kirliliği var.
Benim bit'leri 1024 ile katlamam dışında yaptığım başka bir bilgi kirliliği yok. Ancak görevdaşınız @NookumPie bu kirliliğe dahil olup, mesajımı yanışıyla düzenleyip bir de üstüne gereksiz uyarı bastı.

Uyarmak yerine rapor edecekmişim. Tamam da uyaran kim? Yazdıklarım uzaktan yakından uyarı niteliği taşımıyor. Mesajımı ve alıntılarımı düzenleyerek her şeyi bozmuş. Bir şeyin yanlışını alıntılayıp altına doğrusunu açıklayarak yazınca, daha anlaşılır hale geliyor. Örnek: 24mbittir, kelimesini olduğu gibi alıntılayıp altına doğrusu; Mb ya da Mbps diye yazıyorum. Sonra arkadaş Mb'i MB olarak düzenlemiş? Bu sefer sanki bem yanlış yazmışım gibi oluyor. Eğer ilk orijinal halini görebiliyorsanız lütfen bakın ne demek istediğimi anlarsınız.
@Jira Sen bu işleri niye bıraktın!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…