İnternetin olmama sebebi kablolar olabilir mi?

371129

Hectopat
Makaleler
9
4 Gündür internetim yok sinyal sorunu olduğunu söylediler yanılmıyorsam. Dış hatlarda bir sorun olmadığını elektrikçi çağırıp iç hatları kontrol etmemizi söylediler. Şu an bildiğimiz elektrikçiye ulaşamadık. Fotoğraflarda gözüken yerlerde sorun olma ihtimali var mı?

20201209_122103.jpg

20201209_122111.jpg

20201209_122035.jpg

İlk iki fotoğrafta bulunan kablonun arkası daha siyahlaşmış normalde. Fotoğrafta biraz aydınlık çıkmış.

Not: Konu internet ile alakalı olduğu için buraya açtım tam nereye açacağımı bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olma ihtimali çok yüksek. Zaten o kadar ekli kırık büyük ezik kablodan pek verim alamazsınız. Eğer bina girişinde ki kutudan kendi bağlantınızı biliyorsanız oradan test edin. Sorun yok ise iç tesisatı yenileyin.

Kablo kopmamış mı? Kapı arasına kablo yerleştirmeniz de sıkıntı çıkarabilir. Kabloya baskı uygulamayın.
Hocam yıllardır böyle kullanıyoruz. En son paket değiştiği için telefonu düzeltmeye geldiler. Ondan sonra böyle bir sorun oldu.
Olma ihtimali çok yüksek. Zaten o kadar ekli kırık büyük ezik kablodan pek verim alamazsınız. Eğer bina girişinde ki kutudan kendi bağlantınızı biliyorsanız oradan test edin. Sorun yok ise iç tesisatı yenileyin.
Ne kadar mal olur bize tesisatı yenilemek?

Hocam yıllardır böyle kullanıyoruz. En son paket değiştiği için telefonu düzeltmeye geldiler. Ondan sonra böyle bir sorun oldu.

Ne kadar mal olur bize tesisatı yenilemek?
Kendiniz yapın :) Ben kendim yapmıştım. Daha doğrusu elektrikçi bununla uğraşamam demişti bana. Cat6 kablo ile yeniledim. Tabi benim avantajım dükkan üstü katta oturmam oldu. Toplamda 5 mt kablo ile işimi çözdüm.
Ama sizin nasıl olur bilemem en az 200-300 isterler.

Bende ikinci interneti bağlatmak için yeni bir kablo çektirmiştim 5.katta oturuyorum toplamda 90 lira verdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı