İnternetin taahhütnamesi bittikten sonra modem iade edilmeli mi?

SSAhakan771

Decapat
Daha fazla  
Selamlar.
Ben 2 yıllıık bir taahhütname ile Kablonet'e başladım. Şimdi taahhütnamenin süresi 15. de bitiyor kendilerini aradım biraz konuştun sonra dedim bu modemi iade mi etmem gerekiyor yoksa bende mi kalacak diye. Bana dediler size kod göndereceğiz onunla iade yapacaksınız diyor 15 gün içerisinde.

Ama ben bu modeme 2 yıl boyunca 40 TL verdim. Resmen modem fiyatından fazla ödeme yapmış oldum. Toplayınca 960 TL küsuratlı bir fiyat oluyor. Ne yapmam lazım?

Hiçbir şey yapamazsın. Taahhüt verirken sözleşmeyi onaylıyorsun. Senin ödediğin miktar aylık modem kira bedeli diye geçiyor.

40 TL'ye kiralamışsınız. Başvuru yaparken size söylemişlerdir. Ayrıca sözleşmenizde de yer alıyordur. Abonelik başlatırken her zaman sözleşmenizi inceleyin. Her türlü göndermek zorundasınız bu arada. Yasal dayatması bayağı sıkıntılı. Modemi kaybettiyseniz ya da satın almak istiyorsanız ona göre yeni bir fatura düzenleniyor. Eğer ki inatlaşıp modemi göndermezseniz başta cezai belirlenmiş olan ücretle faturalandırma yapılır. Eğer ki bu ücretide ödemezseniz 6 ay boyunca faizlenir ve genelde şirket mahkemeye verip avukatlık masrafı dahil her şeyi size ödeterek iyi bir para kazanırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…