İnternette bilgi arama konusunda ChatGPT, Google'ı geçecek mi?

Bundan sonuç var mı? Veya herhangi bir haber?
Bilmiyorum. normalde iş hariç Chrome kullanmadığım ve kimin elinde olduğu beni pek ilgilendirmediği için hiç araştırmadım açıkçası.

Sizce bunun sonucu ne olacak?
Bence satılır ama satılana kadar Google, suyunu çıkartır zaten. Grafikten de anlayabilirsiniz, Google bunun farkında olacak ki geliri maksimize etmeye çalışıyor. 2023 ile 2024 arasında 50 milyar dolar gelir farkı var.

1753260989846.png

Google'ın da eli armut toplamıyor. OpenAI'dan en büyük farkı yazılımsal deneyim ve para. Paranın ümüğünü sıkıp satılana kadar kullanıyor. Bu ensada da yapay zekasını geliştirip sistemlerine entegre etmeye devam ediyor. Chrome satılsa bile yetişirse yapay zeka yarışını kazanırsa ona ihtiyacı bile olmayabilir.

Bence satılır ama satılana kadar Google, suyunu çıkartır zaten. Grafikten de anlayabilirsiniz, Google bunun farkında olacak ki geliri maksimize etmeye çalışıyor. 2023 ile 2024 arasında 50 milyar dolar gelir farkı var.

Eki Görüntüle 2540845

Google'ın da eli armut toplamıyor. OpenAI'dan en büyük farkı yazılımsal deneyim ve para. Paranın ümüğünü sıkıp satılana kadar kullanıyor. Bu ensada da yapay zekasını geliştirip sistemlerine entegre etmeye devam ediyor. Chrome satılsa bile yetişirse yapay zeka yarışını kazanırsa ona ihtiyacı bile olmayabilir.
Satıldı diyelim (inşallah olmaz). Google'ın hemen yeni bir arama motoru yapacağını düşünüyorum. Bu olabilir mi? Zaten Android Google'ın ve Android'e hemen bir arama motoru entegre eder. 2,3 trilyon dolarlık bir piyasa değeri şirketi kolay kolay batmaz diye düşünüyorum.

Satıldı diyelim (inşallah olmaz). Google'ın hemen yeni bir arama motoru yapacağını düşünüyorum. Bu olabilir mi? Zaten Android Google'ın ve Android'e hemen bir arama motoru entegre eder. 2,3 trilyon dolarlık bir piyasa değeri şirketi kolay kolay batmaz diye düşünüyorum.
Google neden Chrome'u sattı diye batsın ki? Evet, muazzam gelir sağlıyor ama batmaz bence hemen. Ayrıca satılan arama motoru değil, tarayıcı.

Chromium zaten ortada, açık kaynak. Açık kaynak olmasa bile proje hem adamların, hem de yıllardır deneyimleri var. Zor olmaz elbette.

Bir de Google'ın "Tamam sattım." deyip hemen kabullenmesini çok olası düşünmüyorum. Üst mahkeme, şu, bu diye diye uzatırlar, o esnada zaten 3-5 yıl geçse ve insanlar chatbotların gelişmişliğinden veya belki AGI çıkmasından ötürü kim bilir, belki Chrome'a veya herhangi bir web tarayıcısına o kadar ihtiyaç bile kalmaz. Şak diye silinmeyebilir belki ama yapay zeka devrinde belki göz ardı edilebilir olur.

Geçecek. Gelecek oraya doğru şekilleniyor. Bu arada tarayıcının satılması çok bir şey değiştirmez. Eğer mahkeme Google'a yeni tarayıcı geliştiremezsin derse evet sorun ancak chromium açık kaynaklı bir proje. Zaten %90 oranında katkı sağlayan Google. Yeni bir tarayıcı gelistirip Android de varsayılan yaparak tekrar hızlıca eski haline gelir. Tarayıcıyı satmaya zorlamak pek bir şey değiştirmez kısacası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı