İnternette varsayılan DNS adresi kullanılmalı mı?

alperbrose

Hectopat
Arkadaşlar internetim için hiçbir özel DNS adresi kullanmadan internet sağlayıcımın verdiği adresi kullansam gizlilik veya hız alanlarında herhangi bir problem yaşar mıyım? Özel bir DNS adresi kullanmanın bana ne gibi katkıları olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar internetim için hiçbir özel DNS adresi kullanmadan internet sağlayıcımın verdiği adresi kullansam gizlilik veya hız alanlarında herhangi bir problem yaşar mıyım? Özel bir DNS adresi kullanmanın bana ne gibi katkıları olur?

DNS'ler seni sunuculara daha hızlı yönlendirebilir üstte arkadaşın bahsettiği gibi genellikle 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 en iyileridir. Sana en uygun olan DNS adresini DNS benchmark uygulamasıyla bakabilirsin.

Yaşarsın. ISP DNS adresleri genellikle yavaş, site yasaklamaları için de kullanılıyor. 1.1.1.1 - 1.0.0.1 kullanmanı öneririm.
1.1.1.1 (CloudFlare) güzel dns fakat bende bazı sitelere engel koyuyor. Varsayılan Dns de açılan siteler ve videolar 1.1.1.1 de açılmıyor. Bende bu yüzden 8.8.8.8 (Google Dns) kullanıyorum.En kral siteleri bile açıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı