İnternetteki izleri yok etmenin yolu var mı?

kontrgt

Picopat
Yer
İstanbul
Hesaplar, nickler, Google görsellerdeki eski fotoğraflar.

Online olarak bıraktığımız çöplüğü temizlemenin bir yolu var mıdır?
Unutulmuş bir hesap, yazı ya da fotoğraf. Çünkü artık herkes merak ettiği insanı Google de aratıyor. Haliyle saçma bir imaj verebiliyorsunuz zamanında çok iyi bildiğiniz ama şu an size çok kötü gelen anılar yüzünden.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hesaplarınızın şifrelerini hatırlıyorsanız giriş yapıp silin (genelde herkes çoğu sitede aynı şifreyi kullanıyor o yüzden belki hatırlıyorsunuzdur.) 1-2 yıl önce Facebook'ta birinin adını falan arattığım zaman şak diye çıkıyordu şimdi aynı kişileri bir daha aratıyorum en ufak sonuç yok. Herkes siz gibi geçmişini silmeye başlamış

Maalesef. Google kullanmışsanız bir kere bile geçmiş olsun.

İnternette hiçbir şey silinmez. Elbet bir kaydı vardır. Ama zamanla unutulur. Mesela 1-2 yıl boyunca kullanılmayan görseller artık sıralanmalarda çıkmaz, aramalarınız görünmez ama kaydı elbette vardır.

Hayatınızın geri kalanında iz bırakmak istemiyorsanız;

Mail olarak proton
Tarayıcı olarak tor
Arama motoru olarak duckduckgo kullanın.

Malesef dediğin gibi. Şifreleri hatırlıyor olsam keşke, güvenli olsun diye her şifrem farklı
Google kendi bilgini silsen bile uzun süre aramalardan kaldırmıyor. Sanırım elle tutulur bir çözümü yok..

Tamamen değil ancak en azından yarısını temizleyebilirsiniz.
Google'ın adınız ve soyadınız ile ilgili aramalarda çıkan sayfaları ve fotoğrafları göstermemesi için istekte bulunabiliyorsunuz.
Duruma göre bahsi geçen sayfanın indexi siliniyor veya 10. 20. sayfalara kadar düşüyor.

İzleri silmenin en iyi yolunun iz bırakmamak olduğunu hatırlatır, sokakta yüksek sesle söylemek istemeyeceğiniz şeyleri internet üzerinde hangi isim/rumuz/nicname ile olursa olsun yazmamanızı tavsiye ederim.

Benim adım yazdığı zamanda sadece benim görmelerini istediğim şeyleri bırakıyorum. (GitHub, LinkedIn vs.) Gerisi için daha derin bir arama gerekli.

Hocam daha detaylı anlatırsanız yardımcı olabilirim. örnek olarak ben mesela X kişisini aratıyorum görsellere girdiğim zaman Google aramayla uyumlu olarak Facebook, Instagram vb. sitelerden görseller getirip koyuyor. Facebook ve Instagram'dan bu görseller silindiği zaman Google'da aratınca da çıkmıyor bizzat yaşadım. Tam olarak neyi silmek istiyorsunuz?

Sosyalliğin bu kadar yayılabileceğini hesap edemediğim yaşlardan kalan bazı izler var. İstekte bulunmayı deneyeceğim. İlerde iyi bir yönetici, siyasi olacakmış gibi davranmak gerekiyor..
Örneğin çok eskiden kullandığım bir uygulama vardı şu sıralar tarih oldu. Google üzerinden aratınca bazı fotoğraflar ve yazılar hala gözükmekte.. Ne hesabı hatırlarım ne de mail kaldı geriye. facebook ve instagram gibi sosyal platformlarla alakalı şikayette bulundum çözüm için sadece bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…