İnternetten Alınan iPhone 6s'in Çalıntı Çıkması

komkemkom

Megapat
Temmuzun 21'inde iphoneimei.net sitesinden iPhone 6s bir cihazın kilidini IMEI numarasını vererek açtırma talebinde bulundum. Bu servisin ücreti bana 70 dolara mal oldu. Fakat site (iphoneimei.net) bu cihazın çalıntı olduğu için kilidi açamadıklarını ve para iadesinin olmadığını bildiriyorlar. Cihazın çalıntı olduğunu bilmiyordum. MCKS'den sorguladım ve kara listede olmadığı için açtırmak istedim. Cihaz bana ait değildir müşterinindir müşteriye patronum durumu bildirdi ve müşteri cihazın yurt dışında çalıntı olduğunu bildiğini söyledi.

Öğrenciyim ve ne yapacağımı bilmiyorum siber güvenliğe durumu bildirdim bu resimleri gösterdim. Adam hem İngilizce bilmediği gibi hiçbir şey yapamayacaklarını söyledi. Sizce paramı nasıl kurtarabilirim? Siteye defalarca mesaj attım ve cevap olarak resimleri inceleyebilirsiniz. Bu çalıntı cihazı ne yapmalıyım
1.png

2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef şu durumda paranızı kurtarmanın bir yolu olmadığı gibi açtırma işlemini yaptırmaya çalıştığınız için suçlu konumuna bile düşebilirsiniz.

Maalesef şu durumda paranızı kurtarmanın bir yolu olmadığı gibi açtırma işlemini yaptırmaya çalıştığınız için suçlu konumuna bile düşebilirsiniz.
Maalesef bu doğru. Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama şu an çalanın siz olmadığını söylerseniz polis inanmaz bence.

Ben sana bir arkadaşımın hikayesini söyliyeyim.

Arkadaşım iPhone 6 cihazını başkasının Note 6'sıyla takas ediyor fakat Note 6'nın çakma olduğunu sonradan anlıyor. Güzel yoldan telefonu geri vermeyince ülkücü arkadaşlarla adamın evini basıp iPhone'nu geri alıyor. Adamda cihaz çalındı diye bildirerek birde benim arkadaşı mahkemeye veriyor. Bu sırada arkadaşım adamın icloud hesabı giriş yapılmış olduğu için kendi hesabıyla giriş yapmak için Apple'a kadar durumu bildiriyor ama birşey yapamayacaklarını söylüyorlar. Şuanda olay davalık ve suçlu durumda olanda arkadaşım. Telefonda evinde çakma olan Note 6'ın yanında kullanılamaz halde duruyor çünkü cihaz adamın icloud hesabıyla giriş yapılı. Arkadaşım zamanında iPhone'nunuda başkasından almış o yüzden cihazın faturasıda yok. Devlete anlat şimdi anlatabilirsen ben çalmadım diye :D

Soğuk su içmekten başka yapacak birşey yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı