İnternetten alınan Windows 10 Home Key "farklı cihazda kullanılıyor" hatası

Okidoki0

Centipat
Merhabalar, dün lazımbana'dan Windows 10 Home lisans anahtarı aldım ve bana gönderilen aktifleştirme aşamalarındaki durum beni biraz şüphelendirdi. İlk başta verilen kodu etkinleştirme bölümünden girdiğimizde "bu cihaz üzerinde Windows'u etkinleştiremiyoruz çünkü girdiğiniz ürün anahtarı farklı bir cihazda kullanılıyor."

Gibi bir hata aldım ve bu hatayı umursamamam gerektiğini ve Windows müşteri hizmetlerinin numarasını verip oradan telefonla aktifleştirme aşamalarını gerçekleştirmem gerektiğini aşama aşama anlatıyordu. Bu aşamalarda bir sorun görüyor musunuz veya bu aşamaları uygulamamın herhangi bir sakıncası olur mu size danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende OEM Key almıştım aynı hata ile karşılaşmadım bence iade veya yenisini isteyin.

Hatayı umursamamam gerektiğini ve telefonla aktifleştirme aşamasına yönlendirmişti beni. Yani uygulamamı istediği aşama bu fakat bu adımlar beni şüphelendirdi.
Benide şüphelendirdi zaten başka bir cihazda kullanıldığını söylüyor OEM Key anakarta işleniyor diye biliyorum galiba dolandırıldınız.

Peki şu an işletim sistemimden bu kodu silmemin bir yolu var mı? Şu an bu vaziyette olması da ayrı bi rahatsız etmiş durumda..
Yeni kod girince sanırsam düzelecektir ama bu aşamaya kadar şu kodu silmek istiyorum.

Benide şüphelendirdi zaten başka bir cihazda kullanıldığını söylüyor OEM Key anakarta işleniyor diye biliyorum galiba dolandırıldınız.
Peki yukarıdaki yanıtımda da dediğim gibi bu kodu benden silmenin bir yolu var mı?

Ekstradan bilgilendirme yapmak zorundayım sanırsam. Ben bu telefonla etkileştir bölümündeki aşamaları uyguladım ve satıcıya telefonla etkinleştir bölümündeki 9 adet kodu satıcıya mail olarak attım. Bu bir problem yaratır mı, bilgisayar format atsam baştan iyi mi olur?

CMD'de.

Kod:
slmgr /upk

Yazın kod silinir işletim sisteminden ayrıca.

Kod:
slmgr /cpky

Yazarsanız kod regeditten de silinir.

Uyguladım teşekkür ederim, yukarıdaki anlattığımın bir sakıncası var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…