İnternetten bulunan dijital lisanslar yasal mı?

MuhammedA

Kilopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Beyler Windows 7 ürün anahtarımla bir şey oldu ve çalışmadı ama konu bu değil. Çalışmadığı için internetten anahtar aradım bir tane buldum ve girdim. Kabul etti. Slmgr /xpr yazınca kalıcı etkinleştirildi dedi ama ben bu anahtara ne kadar güvenebilirim?

Anahtar: OEM coa nslp.

Ben de geçen hafta yazılımbudur.com'dan alacaktım sonra vazgeçtim. Şikayetvar.com'da onlarca şikayet var.

Değil. Key fabrikasını hackerler patlatıp kopya keyler üretip satıyorlar. Aslında orijinal bir key fakat korsan üretilmiş. Korsana karşıyım dedikten sonra bilinmeyen bir satıcı ve garip bir e-postadan gelen maille 10 liraya Windows 10 aktifleştirmek mi?

İfadeler: VIN
Bu keyler satıcıya gümrüksüz, vergisiz, kutusuz direkt üretim fiyatından çok ucuza verdikleri için ucuz diye biliyorum. Microsoft satıyor 1000 ₺'ye, adam satıyor 20 ₺'ye. Bu durumda Microsoft'a sorsanız para kazanmak için haklı olarak "yasal değil" diyecek. Satılan ucuz keylerin çoğunluğu yasal ama etik mi tartışılır.

Korsana karşıyım diyenlerin hepside aynı şekilde keyler kullanıyor. Ben bir insanın Windows lisansına 1500 TL vereceğine inanmıyorum. Kullanın gitsin hiçbir sorun olmaz.

Kimse kusura bakmasın, Türkiye şartlarında kimse bir keye 1000 Tl fiyat biçemez, biçse bile ben gidip 20 Tl olanını alırım ve etik olduğunu düşünürüm. Yasal olup olmaması çok önemli değil bence. Çünkü Türkiye'de insanların %80'i OEM key kullanıyor.

Kutu 600 vergi 380 mi ki böyle olsun. Ürün açıklamalarına yapıştırılan palavralar bunlar. Neymiş şirketler alıyormuş birsürü kullanılmayanı 20 liraya satıyormuş. Adam 1000 liraya alıp 20 liraya satar mı sorusunu geç adamlar neden satsın??? Yeni bilgisayar gelir ona takar.
Korsana karşıyım diyenlerin hepside aynı şekilde keyler kullanıyor. Ben bir insanın Windows lisansına 1500 TL vereceğine inanmıyorum. Kullanın gitsin hiçbir sorun olmaz.
Evet sorun olmaz. Evet burada kimse 1500 lira vermek istemez. 1500 liraya sistemi yükseltirsin, geleceğe yatırım yaparsın, ekipman alırsın. Sorun olur mu kısmnına gelirsek bilgisayar oynamak kör ediyor diyenler vardı bir ara. Kör olan görmediysek kullanmaya devam.

Hocam şahsen Microsoft'u hackleseler ve key patlatıp satsalar gram umurumda olmaz. Çünkü Microsoft bizi düşünüp, fiyatlandırma yapmıyor. Allah aşkına Türkiye sınırlarında 1000 Tl az para mı? Ben alırım OEM keyimi, arkama yaslanırım. Etik olması,yasal olması beni bağlamaz.

Siz MAK keyden bahsediyorsunuz ve MAK keyler evet bahsettiğiniz yöntemle elde ediliyor, açıklamalar yalan olmuyor bu durumda. Retail ve OEM keyler ise benim bahsini ettiğim yöntem ile elde ediliyor.
Adam 1000 liraya alıp 20 liraya satar mı sorusunu geç adamlar neden satsın???
Siz 1000 ₺'ye MAK key alıp 100 kişiye 20 ₺'den satsanız kâr mı edersiniz, zarar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…