İnternetten bulunan dijital lisanslar yasal mı?

Amerikada 140-200 birim olması ve burada 1500-1900 birim olması...

Bunu kim yapar? Adamlar kopya keyi hackerlerden alıp burada 20 kat kar ile satıyorlar. MAK key alıp satmak çok saçma olmaz mı?

Çok basit örneği Minecraft hesapları ile vereyim. Korsan değilde korsanların satış yaptığı sitede 10 liraya 20 liraya 40 liraya olacak şekilde paketler var. 10 lira gir oyna. 20 lira isim kostüm değiş oyna. 40 lira tamamen senin. 10 20 lira olanı 1000 kere satıyorlar. Türkler gidip oradan 40 liraya alıp burada 50 liraya satıyor.

Peki win 10 kurulumda ürün anahtarını daha sonra girdiğimizde performans olarak bir fark oluşuyor mu? Deneme sürümündeyken kurulan programlar olsun, güncellemeler olsun kısıtlama oluyor mu?

Çünkü kutulu geliyor, gümrük ve KDV gibi vergiler ile devlete 3 tane Windows satın alıyoruz neredeyse. Saçma.
O mantıkla aynı şeyleri Netflix'te kitabına uydurup aylık 17-18 TL yerine 90-100 TL alabilirdi. Ama Netflix Türkiye pazarının büyüklüğünü bildiği için uygun bir fiyatlandırmaya gitti. Amerika fiyatı 8 Dolar
iken burada 17 TL'ye veriyor.

8x7=56 TL. Üstüne o vergisi şu vergisi derken 90-100 TL ye satabilirdi.
18/7=2.5 küsür yapıyor. Yani Türkiyeden kişi başı 2.5 Dolar kazanırken Amerikada 8 Dolar kazanıyor.

Perfonmasta bir şey olmadı ancaj esrarengiz bir şey oldu. Lisans aktif olduktan 1 ay sonra Google hesabıma yetkisiz 2 giriş oldu. Biri İngiltere'den biri hoĺandadan. Yani ünlü birisi değilim ama yabancı bir ülkeden giriş alıyorum bu da bu ürün anahtarını girdiğimde oldu. Yani insanı ürün anahtarını silmeye yönlendiriyor.

$199.99 ABD satış fiyatı. Bunlarda mı gümrük ödüyor bizim kadar vergi ödüyor. Adamlar iç piyasaya bu fiyata satıyorlar.

Yasal da değil etikte. Generator'ler tarafından oluşturulan sahte ürün anahtarları sadece.

Yetmiyorsa paranız alacak durumunuz yok her ne şartla olursa olsun bu sizi haklı duruma getirmez. Deneme sürümü kullanın, farklı dağıtımlar kullanın.

O mantıkla aynı şeyleri Netflix'te kitabına uydurup aylık 17-18 TL yerine 90-100 TL alabilirdi.
Netflix ülkeye kutulu gelmiyor dolayısıyla KDV dışında vergi alınmıyor.

Arkadaşlar beni yanlış anlamışlar yine, düşüncesizce yanıtlar yazmışlar. Microsoft'un ücretine ben uygun mu dedim arkadaşlar bana niye kızıyorsunuz?

Netflix ülkeye kutulu gelmiyor dolayısıyla KDV dışında vergi alınmıyor.
Tamam bu hesaba göre en taban paketi 66 TL olması gerekiyor(KDV ile) ki daha yüksek fiyatlandırmada yapabilirlerdi ama 18 TL'ye veriyorlar. Ben aldığım hizmete bakarım.
Microsoft 100 TL'ye satsa 20 TL'ye OEM almaktansa gider bizzat kendisinden alırdım.

Tamam da bunun sorumlusu ben değilim ki bana niye patlıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…