İnternetten oyun nasıl alınabilir?

mirsqdmmdevs

Centipat
Makaleler
4
Yer
Bolu Merkez/Bolu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
🖥️ İşlemci: Intel Core 2 Duo T6600
  (2 çekirdek, 2.2 GHz hızında – ama ruhu 5 GHz gibi çalışıyor 😎)
💾 RAM: 2GB DDR2, 640 MHz
  (Görevlerini sadakatle yerine getiren eski bir shinobi gibi)
💡 Depolama: HS-SSD-C100-120G
  (Hızlı, sessiz ve sadık bir ninja – kodlarımı ışık hızında çalıştırıyor)
🎮 Ekran Kartı: Mobile Intel 965 Express
  (128MB paylaşımlı bellek – az ama öz! Terminalde ustayım zaten 👨‍💻)
Meslek
Öğrenci,Hokage,Sensei
Arkadaşlar selam,
Kendi ayaklarım üzerinde durma ve kendi kaynaklarımı yönetme aşamasındayım. Şu an elimde fiziksel olarak nakit bakiye var ve bu meblağı dijital platformlarda (Epic Games) oyun almak için kullanmak istiyorum. Ancak önümde teknik ve yöntemsel bir engel var, yardımlarınızı bekliyorum.
Mevcut durumum:
Hesap durumu: Adıma kayıtlı tek dijital hesap Papara, ancak henüz doğrulanmış (onaylı) statüsünde değil.
Kısıtlama: Bildiğiniz üzere doğrulanmamış hesaplarda ATM'den kartsız işlemle para yatırma veya belirli limitlerin üzerine çıkma konusunda kısıtlamalar olabiliyor.
Aile faktörü: Ailem bu tür dijital harcamalara pek sıcak bakmıyor; "kendi imkanlarınla hallet, kendi ayaklarının üzerinde dur" mantığındalar. Bu yüzden onlardan kart veya hesap desteği istemiyorum/alamıyorum.
Tam olarak ne yapmak istiyorum?
Elimdeki nakit parayı bir şekilde dijital sisteme aktarıp, ailemden bağımsız olarak bu oyunları satın almak istiyorum.
Şu noktalarda tecrübesi olanlar aydınlatabilir mi:
Doğrulanmamış Papara'ya nakit girişi: Onaysız hesaba sahip olup, sadece kimlik numarasıyla ATM üzerinden para yatırıp bu bakiyeyi oyunlarda kullanabilen var mı?
Alternatif yollar: Eğer Papara onaysız olduğu için problem çıkaracaksa; Teknosa, CarrefourSA veya şok gibi marketlerden alınan fiziksel "oyun kodları" (Epic Games cüzdan kodu vb.) Hala aktif mi? Nakit parayı buralarda değerlendirebilir miyim?
Ön ödemeli kartlar: Onaysız Papara yerine, herhangi bir onay gerektirmeyen ve marketten nakitle alıp içine para yükleyebileceğim (ıninal, Paycell vb.) Daha hızlı bir çözüm var mıdır?
Kendi ekosistemimi kurmaya çalışırken bu "ödeme duvarına" takılmak istemiyorum. Süreci en kısa yoldan ve tamamen kendi başıma nasıl yönetebilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar selam,
Kendi ayaklarım üzerinde durma ve kendi kaynaklarımı yönetme aşamasındayım. Şu an elimde fiziksel olarak nakit bakiye var ve bu meblağı dijital platformlarda (Epic Games) oyun almak için kullanmak istiyorum. Ancak önümde teknik ve yöntemsel bir engel var, yardımlarınızı bekliyorum.
Mevcut durumum:
Hesap durumu: Adıma kayıtlı tek dijital hesap Papara, ancak henüz doğrulanmış (onaylı) statüsünde değil.
Kısıtlama: Bildiğiniz üzere doğrulanmamış hesaplarda ATM'den kartsız işlemle para yatırma veya belirli limitlerin üzerine çıkma konusunda kısıtlamalar olabiliyor.
Aile faktörü: Ailem bu tür dijital harcamalara pek sıcak bakmıyor; "kendi imkanlarınla hallet, kendi ayaklarının üzerinde dur" mantığındalar. Bu yüzden onlardan kart veya hesap desteği istemiyorum/alamıyorum.
Elimdeki nakit parayı bir şekilde dijital sisteme aktarıp, ailemden bağımsız olarak bu oyunları satın almak istiyorum.
Doğrulanmamış Papara'ya nakit girişi: Onaysız hesaba sahip olup, sadece kimlik numarasıyla ATM üzerinden para yatırıp bu bakiyeyi oyunlarda kullanabilen var mı?
Alternatif yollar: Eğer Papara onaysız olduğu için problem çıkaracaksa; Teknosa, CarrefourSA veya şok gibi marketlerden alınan fiziksel "oyun kodları" (Epic Games cüzdan kodu vb.) Hala aktif mi? Nakit parayı buralarda değerlendirebilir miyim?
Ön ödemeli kartlar: Onaysız Papara yerine, herhangi bir onay gerektirmeyen ve marketten nakitle alıp içine para yükleyebileceğim (ıninal, Paycell vb.) Daha hızlı bir çözüm var mıdır?
Kendi ekosistemimi kurmaya çalışırken bu "ödeme duvarına" takılmak istemiyorum. Süreci en kısa yoldan ve tamamen kendi başıma nasıl yönetebilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Tosla vardı Lite kart falan ama artık calismiyor sanırsam. Maalesef en iyi alternatif Papara. Paycell denedim ama onda da aile onayi falan lazım. Paycell'e uğraşcağıma, Papara daha iyi.

Tosla vardı Lite kart falan ama artık calismiyor sanırsam. Maalesef en iyi alternatif Papara. Paycell denedim ama onda da aile onayi falan lazım Paycell'e uğraşcama Papara daha iyi.

Ama dediğim gibi Papara hesabım doğrulanmış değil yapılmıyor ve banka hata veriyor.

Ama dediğim gibi Papara hesabım doğrulanmış değil yapılmıyor ve banka hata veriyor.

Aileniz izin vermiyor demişsiniz o yüzden yazdım. Eğer mümkünse müşteri hizmetleri ile onaylatmak daha kolay. Ama aileniz izin vermiyorsa bilmiyorum. Şimdi açık söyleyeyim: Eskiden olsa seçenek boldu ama artık iyice kısıtlandı her şey. :(

Tosla vardı Lite kart falan ama artık calismiyor sanırsam. Maalesef en iyi alternatif Papara. Paycell denedim ama onda da aile onayi falan lazım. Paycell'e uğraşcağıma, Papara daha iyi.
Hocam papara tavsiye etmiyorum kaç kere kapanıp herkesin parasına kondular youtuberlar papara bir daha açılmaz diye prim kasıyor ama tam kapandığı yok ve açılacağınıda tahmin etmiştim. Geri iade felanda etmediler o zaman millet başka yerlere başvurup aldı parayı.

Ön ödemeli kartları tavsiye etmem banka kartı şart.

Arkadaşlar selam,
Mevcut durumum:
Şimdiden teşekkürler.
Hocam play store kodları ile mobil oyuna para yatırmaktan yapacağınız bir şey yok şuanlık.

Son düzenleme:

ailen nakit bakiyeyi yatırıp sana oyun alması en iyisi olur.
Eğer ikna edemediysen güvendiğin bir arkadaşın.
Veya büyüğün varsa ona danışabilirsin.
Ona nakit verirsin.
Yeni Gmail hesabı açarsın.
ByNoGame'den o gmailinle hesap açarsın.
Nakit olarak parayı verdiğin kişiye ByNoGame hesabının bilgilerini verirsin.
Oraya bakiye yükler Steam bakiyesi alırsın.
ama gerçekten güvendiğin birine ver
Benim ailem de pek sıcak bakmıyordu arkadaşımın ödevine yardım etmiştim o da bakiye yüklemişti nakitimi alıp.

ailen nakit bakiyeyi yatırıp sana oyun alması en iyisi olur.
Eğer ikna edemediysen güvendiğin bir arkadaşın.
Veya büyüğün varsa ona danışabilirsin.
Ona nakit verirsin.
Yeni Gmail hesabı açarsın.
ByNoGame'den o gmailinle hesap açarsın.
Nakit olarak parayı verdiğin kişiye ByNoGame hesabının bilgilerini verirsin.
Oraya bakiye yükler Steam bakiyesi alırsın.
ama gerçekten güvendiğin birine ver
Benim ailem de pek sıcak bakmıyordu arkadaşımın ödevine yardım etmiştim o da bakiye yüklemişti nakitimi alıp.
Hocam her türlü ek para isterler kendisi için kimsenin ücretsiz yapacağını sanmam.

Büyük olarakda ailem sıcak bakmıyor diyor.

Hocam her türlü ek para isterler kendisi için kimse ücretsiz yapacağını sanmam.

Yakın arkadaşı varsa bir ihtimal yardım edebilir hiç olmazsa en son bu çözümü de deneyebilir.

Hocam papara tavsiye etmiyorum kaç kere kapanıp herkesin parasına kondular youtuberlar papara bir daha açılmaz diye prim kasıyor ama tam kapandığı yok ve açılacağınıda tahmin etmiştim. Geri iade felanda etmediler o zaman millet başka yerlere başvurup aldı parayı.
Şöyle bir durum var: 18 yaşını geçip Papara gibi platformlarda ev kirası gibi yüksek meblağlar tutanlar bence hatalı davranıyor. Çünkü Papara bir banka değil, elektronik para kuruluşudur ve paralarınız T.C. Merkez Bankası nezdinde korunur. Papara şu an işlemlerine devam ediyor ve duyduğuma göre üst mahkeme Papara’yı haklı bulduğu için lisans iptali gibi bir durum tekrar söz konusu olmayacakmış.

Burası uzun ve biraz konu dışı oldu ondan dolayı:
Öte yandan, banka hesabı açmak için normalde 18 yaş sınırı var; 18 yaş altındakiler ise ailesiyle gidip hesap açabilir ancak birçok banka (örneğin Akbank gibi) veli izni olsa bile düzenli gelir veya maaş yazısı talep edebiliyor. Ben bu süreci İş Bankası üzerinden yürüttüm; kimlik dışında ek bir belge istemeden hesap açtılar ancak reşit olmadığım için "İlk İmza" kartı verdiler. Bankaların 18 yaş altı kullanıcılara verdiği bu tip kartlar maalesef oldukça kısıtlı özelliklere sahip. Örneğin; hesabınıza dışarıdan para gelebiliyor ve IBAN üzerinden ödeme alabiliyorsunuz ancak QR ile ödeme, para çekme veya yatırma işlemleri çalışmıyor. Fiziksel kart ile ATM üzerinden işlem yapılabiliyor, temassız özelliği bulunuyor ve internet alışverişine açık; fakat NFC ile ödeme desteği sunulmuyor. Ben alırken özellikle belirterek Visa kart aldım, aksi halde direkt Troy veriyorlar. En büyük kısıtlama ise başka bir IBAN’a para gönderemiyor oluşunuz; bunu yapabilmek için göndereceğiniz IBAN'ı şubeye gidip kaydettirmeniz gerekiyor ki bu da kullanım kolaylığını tamamen öldürüyor. Bu durum sadece İş Bankası'na özel değil, diğer bankalarda da benzer kısıtlamalar mevcut. İnternetteki eski kaynaklara bakmak yanıltıcı olabilir çünkü son dönemde denetimler ve kurallar çok sıkılaştı. Papara’nın yaşadığı hukuki süreçlerin ve kayyum söylentilerinin arkasında birçok sebep olsa da, bence ufakda olsa etkenlerden biri Papara'nın
18 yaş altı kullanıcılara sunduğu geniş özgürlük alanıydı. IBAN’a para gönderme ve alma süreçlerinde hiçbir kısıtlama uygulamamaları, geleneksel bankacılık sistemine göre çok daha esnek bir yapı sunmaları sanırım bu süreci tetikleyen unsurlardan biri oldu (Özelliklede 18 yaş altı kullanıcılar için). Tabii işin içinde bizim bilmediğimiz daha pek çok detay vardır (⁠^⁠^⁠). Biraz uzun oldu ama durum özetle bu şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı