enssoztrk

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben Ankara'ya mülakatlara gittim. Hepsinden geçtim, sonuçlar da açıklandı. Bayağı sıralamam iyi, yedeklere de kalmıyorum. İntibak eğitimine çağrılmayı bekliyorum. Ama sorumluluk sınavım var ve intibak eğitimine girebilmek için lise mezunu olmak gerekiyormuş. Bununla alakalı bir bilginiz var mı? Bu sorunu yaşamış bir tanıdığınız var mı? Herhangi bir şey… çaresizlik ne demek, şu an anlıyorum galiba, 1 senem çöpe gidecek…

Dikkatinizi çekerim, MSÜ sınavından bahsetmiyorum, üniversiteden bahsediyorum.

Lise mezunu olmadan istenen diploma evrağını nasıl teslim etmeyi düşünüyorsun mesela?

Lise ve dengi okulların son sınıfında öğrenciliği devam edenler için 2025 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2023 ve 2024 yılında mezun olmak (Daha önceki yıllarda mezun olanlarbaşvuramazlar.).

Bu sıkıntıyı yaşayanlar için çözüm yazıyorum, konuyu açan da benim.

Tebligatın 6. maddesinde geçerli mazeret buyuranlar için kayıt tarihi ertelenebilir. Sizi aradıklarında bunu belirtin ancak sizi aramalarından önce sorumluluk sınavına gireceğiniz okulunuzla konuşun. Sorumluluk sınavı tarihinizi olabildiğince erkene çekin ve falanca tarihte sınava gireceğinize dair ıslak imzalı durum bildirir raporu alın. Sizi aradıklarında sınav tarihinizin 1 veya 2 gün sonrasına ertelettirin ancak kesin kayıt tarihini aşamazsınız bilginize. Sorumluluk sınavına girdikten sonra MSÜ rektörlüğünü arayın, eğer isterlerse sınavı başarıyla geçtiğiniz ve mezun olabilecek tüm gereksinimleri karşıladığınıza dair yine bir ıslak imzalı durum bildirir raporu alın (çünkü sınavı geçtiğinizde mezun olduğunuz sisteme direkt işlemez, 1 hafta 10 gün kadar gecikebilir, almanızı şiddetle tavsiye ediyorum) ve bunu rektörlüğe elektronik posta aracılığıyla atın. Ayrıca kağıt halinde de evrak dosyanızda bulundurun ve denilen tarihte kayıt yaptırmaya gidin. İnşallah bu sıkıntıyı yaşayanlar için bir çözüm olabilmiştir. Ben size kendi tecrübelerimi aktardım. Bu sıkıntıyı yaşadım ve bu şekilde hallettim. İyi günler, Allah gönlünüze göre versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…