Selamlar.
Yakın zamanda Steam ınventory helper adındaki Chrome uzantısını kurdum. Aynı zamanda birkaç uzantı daha kuruyordum ki Steam ınventory Helper'in kurulum sırasında kendi kendine indirme yaptığını görünce Chrome'dan kaldırdım ve içimden "bunu sonra incelerim." dedim.
İşim bittiğinde Steam ınventory Helper'in güvenli olup olmadığını araştırmak istedim ve gerek Türk, gerek yabancı birçok kaynakta sorun yaşayan onlarca insanın postlarını gördüm.
Reklam olmayacağına inanarak: Bu kaynaklara Reddit toplulukları ve Technopat da dahil.
Vaktiniz varsa forumdaki diğer kullanıcıların bu konudaki yorumlarına bakabilirsiniz (hepsine geçmiş olsun dilerim.):
Steam Inventory Helper casus yazılım mı?
Sonrasında uzantıyı tekrar eklemedim ancak ilk eklediğim sırada inen ve rastgele bir isme sahip olan dosyayı hatırladım. (YouTube'da bu uzantının nasıl indirildiğiyle ilgili bir video aratarak uzantının ismini görebilirsiniz. Her indirmede rastgele bir isim veriyor da olabilir, bilmiyorum.)
Dosyayı indirilenlerde veya henüz kapatmadığım penceredeki indirme bölümünde (indirme sırasında sağ üstte çıkan ikon) göremiyordum. Hatta o ikonu tekrardan görmek amacıyla ve "penceredeki geçmiş indirmeleri görebilirim." düşüncesiyle bir JPG dosyası indirdim ancak uzantıyla birlikte inen dosya orada yoktu.
Anlamadığım birkaç kısım var.
- Ben uzantıyı silince ilgili dosya otomatik olarak siliniyor mu? Eğer silinmiyorsa, tam olarak kaldırmam için bana rehberlik eder misiniz? (Kaspersky ile tam tarama yaptım ve tehdit bulamadı. Ancak yine de emin olamadım.)
- Uzantıyı Chrome'a eklemem ve silmem arasında 10 saniyeden az süre var. O süre zarfında Steam açık bile değildi ve en azından yarım saat boyunca Steam'ı web üzerinden açmadım, sonrasında açtım. Yine de endişelenmeli miyim?
- Bana sunacağınız öneriler var mı? Varsa açığım elbette.
Bu arada garip gelecek ama Steam envanteri ticaretiyle işim olmaz. Ben onu bi' anlık, Steam'deki oyunların dolar fiyatlarını TL'ye çeviren ve hangi platformlardan hangi fiyata alacağımızı, hangi ülkelerde ne kadara satıldığını gösteren uygulamayla/uzantıyla karıştırmış olabilirim.
Şimdiden teşekkürler. İyi sosyaller.
Site kurallarına aykırı değilse konuyu bir seferliğine hortlatabilir miyim? Hala bu konuda yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Görüp ilgilenen olursa sevinirim, sevgiler.