Invoker Rehberi

• Konuyu başlatan Soner Gül
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 24.153
S

Soner Gül

Ziyaretçi
DotA’nın en bilinen hero’larından olan, diğer hero’lardan farklı olarak 10 tane yeteneği olan Invoker hakkında basit bir rehber hazırlamak istedim.
Invoker; sahip olduğu Quas, Wex, Exort yeteneklerini farklı kombinasyonlar şeklinde dizerek, ultisiyle yetenek oluşturur. Quas, Wex, Exort’un ne olduğuna bakacak olursak:

Quas (Q): Pasif olarak fazladan kuvvet (strength) kazandırır ve sağlık yenilemesini artırır.
Wex (W): Pasif olarak fazladan çeviklik (agility) verir, saldırı hızı ve hareket hızını artırır.
Exort (E) : Pasif olarak zeka (intelligence) verir ve hasarı artırır.
Invoke (R): Kullandığınızda üstünüzde olan Quas, Wex, Exort dizilimine göre farklı yetenekler ortaya çıkaran ultimate yeteneğidir.

Invoker’ın 10 tane yeteneği olduğunu söylemiştim. Yeteneklerin sayısal değerleri çok ayrıntılı olduğu için ayrıntılara inmeyeceğim. Oyun içinde göreceksiniz zaten onları. Sadece yeteneğin ne işe yaradığından bahsediyorum.

Cold Snap (QQQ): Düşmana attığınızda düşman hasar aldıkça donar ve fazladan hasar alır. Bir adamı kovalarken atabilirsiniz.
Ghost Walk (QQW): Görünmez olur, kendisi ve çevresindeki düşmanlar yavaşlar. Başınız sıkıştığında aklınıza gelsin. Düşmanlarda gem, dust vb. yoksa kolayca kaçmanızı sağlar. Ayrıca canı az kaçmaya çalışan takım arkadaşlarınızı da kurtarabilirsiniz düşmanın yakınında onu yavaşlatarak.
Ice Wall (QQE): Invoker’ın önünde buz duvarı yaratır, düşmanları yavaşlatır ve her saniye hasar almalarını sağlar.
EMP (WWW): Alanda bir yük yaratır, bir süre sonra patlar ve mana yakar. Yaktığı mana kadar hasar verir.
Tornado (WWQ): Düşmanları havada asılı tutar ve hasar verir. Teamfight’lar için en önemli yeteneklerden biri.
Alacrity (WWE): Bir takım arkadaşının ya da kendisinin saldırı hızını ve hasarını belli bir süre artırır.
Sun Strike (EEE): Seçtiğiniz yere bir dalga indirerek vurur. Haritanın her yerine atılabildiği için az canla kaçanları öldürmek için kullanılabilir.
Forge Spirit (EEQ): Hasar veren küçük yaratıklar yaratır.
Chaos Meteor (EEW): Bir alana gök taşı indirir ve hasar verir.
Deafening Blast (QWE): Düşmanları belli bir süre sersemleten ve onları geri tepen bir dalga gönderir.

Eşyalara gelecek olursak:

Temel eşya olarak şunları alabilirsiniz:
NEZV87T.png
yccy8At.png

Duruma göre eşyalar:
p9zpElx.png
kU6RRMl.png
LkaPyk3.png
Ko02IwU.png

Invoker'ın iki çeşit build'i var. Quas-Wex ve Exort-Quas. Quas-Wex genelde disabler görevini yapmak için, bol sersemletmeli, yavaşlatmalı bir seçenek. Carry olaraksa Exort-Quas seçeneği var. Duruma göre gidilebilir.

İlk açacağınız yetenek, gideceğiniz build'e göre olacak. Mesela Exort-Quas gideceksiniz diyelim. Skiller'i şu sırayla açabilirsiniz örnek olarak: E-R-Q-E-E-W-R... Açıkçası bunun için bir ezber yok, neye ihtiyacım varsa ona veriyorum. Mesela Wex 8. seviyede de açılabilir ama Ghost Walk ya da Tornado yeteneğine ihtiyacım olabileceğini düşünerek erken de açabilirim.

Invoker oyundaki en iyi Combo hero'larından biri. Birbiriyle uyumlu skill'leri var. Genel olarak kombo şu: Tornado+Chaos Meteor+Deafening Blast. Aghanim'inizi alınca 2 saniyede bir yetenek değiştirebiliyorsunuz. Bunlara ek bir de alana EMP atabilirsiniz. Alacrity yeteneğinizi kendinize ya da carry'nize atabilirsiniz. Yanınıza Forge Spirit'ler alabilirsiniz. 10 tane yetenek, farklı oynanış yöntemlerini de beraberinde getiriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ezberleyeceğiniz şey, 10 tane yeteneğin kısayolu. Daha sonra neyi nerede kullanacağınızı kestirmeniz gerekiyor. Bol bol pratik yapmak gerekiyor Invoker'la, zorluğu burada. Ama oyundaki en zevkli hero'lardan olduğu kesin :) Botlarla alıştırma maçlarında bütün yetenekleri kullanın, Invoker'ı deneyin daha sonra normal maçlara girin derim :)

Benden bu kadar. Yakında oynadığım birkaç hero'nun daha rehberini yapmayı düşünüyorum.

İleri Düzey Taktikler

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen level 2'de ulti veriyorsan hiç oynama bence oynadığın İnvokerden birşey olmaz. 10 dk kill bile alamazsın ortada. 3k Mmr'da oynuyorsan bilmem.

Benim de başlangıç için önerebileceğim bir şey var;
Baseden çıkmadan QQQ yapın öyle çıkın ki oyun başlayınca boş yere mananız gitmesin. 5-6 level olunca middeyseniz karşıdaki adama cold snaple birlikte meteor atarsanız ölme ihtimali hayli yüksek. Eğer başlangıçta dediğimi yapmazsanız mananız yetmeyebilir. Ayrıca başlangıçta QQQ yapmanın bir avantajı da sniper gibi uzak menzilli adamlardan yetişemeyeceğiniz bir mesafede tahrik ateşi alırsanız canınız kendi kendini toparlayacaktır 10 15 sn de. Yani bir tane Tango iteminiz cebinize kalır.

Son olarak Q ile ilgili şunu söylemek istiyorum;
Tornado büyüsü Invoker'in en önemli büyülerinden biridir ve bu büyüde Q, adamı havada tutma süresini; W ise tornadonun ne kadar uzağa gideceğini belirliyor.

Ben Invoker'a ciddi emek verdim ve aldığım itemler arasında Refresher Hub yoktu. Onun yerine düşmanı zararsız hayvana çeviren itemi alırdım ama yukardaki videodan o kadar etkilendim ki bundan sonra refresher almayı düşünüyorum. Adam resmen 3 vs 1' de katliam yaptı.

Invoker hala oldukça güçlü bir kahraman. Ben Invoker için şunu söyleyeyim;
Eğer güçlenebilir, Scepter alabilir ve dediğimi yapacak skilleri açabilirseniz oldukça etkili olacaktır. Tabi ki bu her karaktere işlemez. Mesela Lifestealer, ember Spirit, Storm Spirit veya Omniknight'ın koruduğu bir carry sıkıntı yaşatabilirler çünkü skilleri büyü yememelerini sağlıyor.
Dediklerimi sırayla yapmak önemli olan çünkü büyünün hangi tuşla atıldığını bilmen bir şey ifade etmiyor, hangi sırayla atman ediyor.
Şimdi 1. büyüye WWW, 2. büyüye de QWW yani tornado yerleştirelim. Adamı tornado ile havaya kaldırdın. Adam kalkar kalkmaz WWW ATMADAN ÖNCE meteoru yani WEE seçiyorsun. Yani WWW skilli 2. skilinin yerine geçmiş oluyor. Bunu yaptığın an önce 2. büyündeki EMP'yi, sonra da tam adam yere düşerken Meteoru atıyorsun. Ortalama o sürede adam yere düşmüş olacaktır. Bu süreçte fazladan bir büyü için zaman kazanmış olduk. Adam yere düşer düşmez 3 seçeneğiniz var.
1- Cold Snap ile adamı her vuruşta sersemletme. (Siz daha güçlüyseniz mutlaka öneririm.)
2- QWE Skilli ile adamları geri püskürtüp canlarını azaltma. (Karşı taraf kalabalıksa kesinlikle öneririm. Hayat Kurtarır)
3- Adam daha yere düştüğü an altına Ice Wall çekmek. (Antimage gibi blink özelliği yoksa karakterlerin pek kurtuluşu olmaz)
-------
Yalan yok bana göre oyundaki en zor 3 karakterin içine girebilir Invoker. Oldukça da güçlüdür ama antilerine karşı aşırı zayıf. O yüzden hemen seçmemek gerekir. Mesela bir Sniper güçlenirse yanına yaklaşmak mümkün olmaz ancak Invoker, Sniperın bile menzilinin dışından tornadoyla havaya kaldırırsa rahatlıkla öldürebilir. Yukarıda saydıklarımı yaptığınızda eğer karşı tarafta ölmeyen kahramanlar varsa hemen geri çekilin. Canı az olan birini gözünüze kestirin ve EEE yani sunstrike büyüsü ile gidiş yolunu tutturup öldürebilirsiniz. Özellikle siz geri çekilirken kimse kafasına bir sunstrike geleceğini düşünemez savaşın ortasında. Tahmin edecek adamlar genelde yalnızken tahmin ederler. Ortalık karıştığında herkes kendine bakıyor zaten. Umarım yardımcı olabildiğim insanlar olmuştur.

Son düzenleme:
Keşke bu rehberi yapmasaydın, invorker oyuncuların tam kapsamlı kullanabilmesi için, en az 4.500 oyuncu seviyesine gelmesi gerekli. Şimdi bu rehberi görüp herkes invorker oynamayı deneyecek . :/

Keşke bu rehberi yapmasaydın, invorker oyuncuların tam kapsamlı kullanabilmesi için, en az 4.500 oyuncu seviyesine gelmesi gerekli. Şimdi bu rehberi görüp herkes invorker oynamayı deneyecek . :/
Konu ve cevaplar ful eski ama neyse. Ben gaza gelip invoker aldim varim yoguma refresh aldim sonra manam bitti xd

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı