IObit neden kötü ve alternatifleri

328732

Hectopat
Makaleler
1
Selam sosyal,
Bugün Technopat Sosyal'in hep karşı çıktığı ve önermediği IObit'i objektif bir şekilde ele alıyoruz. Hazırsanız, neden kötü ve alternatifleri neler ona bakalım.
Not: Tüm programlar Pro versiyonda test edilmiştir.

1) IObit Advanced System Care:
Bu yazılım tüm IObit yazılımlarının özelliklerini içeren ve all ın One bir şekilde kullanabileceğiniz bir program.
Kötü olmasının sebebi: Boşta bile aşırı disk kullanımı, aşırı RAM tüketimi, oyun oynarken FPS düşürmesi.
Ne kadar YouTube videolarında ve başka forumlarda önerilsede, bu programın fazla güvenlik açığı var ve tam olarak stabil çalışmıyor. Durduk yere mavi ekran yiyebilirsiniz.

2) IObit uninstaller:
Programı tamamen kaldırmak için kullanlan bir IObit yazılımı.
Kötü olmasının sebebi: Programı kaldırıken aşırı disk kullanımı, tamamen dosyaları silmemesi ve silme işleminden sonra aşırı RAM tüketen bir işlem başlatan bir zararlı yazılım başlatması.
Alternatifi: Revo Uninstaller. Bu IObit uninstaller alternatifi program aksine hiçbir artan dosya bulundurmayan, program hakkında kayıt defterlerini temizleyen, silme işleminde az disk ve RAM kullanan efsane bir program.

3) IObit Driver Booster:
PCdeki bütün sürücüleri güncelleyen bir IObit yazılımı.
Kötü olmasının sebebi: Yanlış driver kurması, kurulumların uzun sürmesi, yayımcısı bilinmeyen lisansız driver kullanması.
Bu yazılımı test ederken bilgisayar mavi ekran verdi, güvenli modda başlatıp driverları baştan sona doğru güncelleyerek çözdüm.
En güvenlisi manuel olarak elle yapmaktır. Tabii alternatifi var.
Alternatifi: Patch my PC. Bu IObit Driver Booster alternatifi program kendi alanında harika ve etkili bir yazılım, kaliteli ekibiyle tüm driverlar sorunsuz bir şekilde veri merkezine aktarılır ve o veri merkezinden uygun olan ID'ye sahip olan donanım güncellenir. Eğer donanımın güncellemesi yoksa o donanım güncellemesi kurulmaz, aksi bir hatada destek ekiplerine geri bildirim verebilrsiniz.

4) IObit malware Fighter:
Bilgisayardaki zararlı yazılımları kaldıran bir IObit yazılımı.
Kötü olmasının sebebi: Zararlı yazılım iddası ile sistem dosyalarını silmesi, tarama esnasında bilgisayara aşırı yük bindirmesi.
Alternatifi: Malwarebytes. Zararlı programları kaldırma alanında en iyi program, paralı versiyonda eşzamanlı koruma bulunmakta. 1.5 yıldır kullandığım bu programda hiç hata görmedim. IObit malware Fighter'ın aksine tarama yaparken bilgisayara daha az yük bindiriyor.

5) IObit akıllı RAM:
RAM kullanımını azaltmayı amaçlayan IObit yazılımı.
Kötü olmasının sebebi: Aşırı az vermili çalışması, RAM'i temizlerken bilgisayarın 30 saniyeliğine donması hatta mavi ekran vermesi.
Alternatifi: Mem Reduct. Uzun süredir kullandığım bu program tartışmasız en iyi açık kaynak kodlu RAM temizleme programı. IObit akıllı RAM'in aksine 4 kat daha verimli olması, temizlerken herhangi bir donma veya çökmemesi ve bilgisayarı daha çok hızlandırması.

6) IObit disk temizleyici:
Disk'te bulunan gereksiz dosyaları silmeyi amaçlayan IObit yazılımı.
Kötü olmasının sebebi: İşlem sırasında aşırı fazla kaynak kullanımı, sistem dosyalarını ve sürücü dosyalarını silmesi.
Alternatifi: Bleachbit. IObit disk temizleyici programının aksine daha çok gereksiz dosya silmesi, daha az kaynak kullanması ve daha güvenilir olması.

Benim yorumum: Bu IObit yazılımlarını kurduktan sonra bilgisayarda trojan bulundu, bu demek oluyor ki IObit yazılımlarında ne kadar virüs olmasa da zararlı yazılım olasılığını daha çok arttırıyor.
Her sosyal kullanıcısı gibi IObit yazılımlarını kullanmanızı asla tavsiye etmem, daha güvenilir programlar kullanmanızı tavsiye ederim.
İyi forumlar.

Tek önerdiğim programı unlocker.

Bence en mantıklı programı ekran kaydedicisidir herhalde onuda kullanmadım ama görmüştüm.

Test yaparken konuyu açmıştım, programları kaldırmaya sıra gelince Advanced System Care'yi kaldırırken mavi ekran yedim
Baştan söyleyim, defrag işleminden sonra HDD hızı saniyede 70 megabitden, saniyede 1 megabit oldu.

Son düzenleme:
Bendede Ona benzer bir şey oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…