İÖ Nedir?

Wisekiller97

Megapat
Yer
Turkey
Üniversite araştırması yaparken hep karşıma çıkıyor. Nedir bu İÖ? İnternetten araştırdığım kadarıyla pek bir şey anlamadım tecrübesi olan kişiler yardımcı olabilir mi? Avantajı mı var dezavantajı mı?

İÖ: İkinci öğretim.
Kimine göre avantaj, kimine göre dezavantaj.
Akşam okulu anlamına geliyor. Yani İÖ şubesine girersen akşam 17:00 gibi falan okula gidersin.
Ayrıca ücretli.

Son düzenleme:
İkinci öğretimde, derse sözde akşam giriyorsun. Puanı biraz daha düşük olur. Harç parası örgünlerin iki ya da dört katı olur. Ancak %10'a girebilirsen 2 seçenek oluyor. Harç parasının dörtte birini verirsin ya da örgün gözükürsün. Diplomada yazmaz ikinci öğretim diye. Ama bazı üniversitelerde MÜDEK vardır. Eşdeğer, denklik anlamında. Bazı üniversitelerde bu belgeyi sadece örgünlere verirler. İkinci öğretimlere vermezler.

Sözde akşam giriyorsun derken, bazen dilekçe ile bazen de dilekçesiz, gerekçe göstermeksizin sabah girersin. Üniversitedeyken sürekli oluyordu. Birazda hocaya bağlı oluyor tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
İÖ ikinci öğretim. Harcı vardır her bölümünki farklıdır. Gececiler her daim soruları alır. Yata yata geçerler. En azından kendi arkadaşlarım için konuşuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Akşam 5'de okula gider gece 10'da okuldan çıkarsın. Birde bizim zamanımızda 2 kat daha fazla para veriyordun örgün öğretime (ÖÖ) göre fakat bu sistem değiştimi tam bilmiyorum.
Hocam deminki tartışma gereksizdi, o konuyu meşgul etmek istemedim. Tatlıya bağlansın. Saygılar.

O kadar üniversite sıralamalarına taban puanlara baktım zamanında, düzgün bir üniversitenin düzgün bir bölümünde görmedim böyle bir şey. Genelde düşük puanla girilen üniversitelerde/bölümlerde yer alıyor sanırım. Yanlışsam düzeltin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı