iomap64.sys PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Windows 10 64 Bit Mavi Ekran Hatası

Devka

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,

ben bundan yaklaşık 1 hafta önce yani 30 Temmuzda yeni bir bilgisayar topladım fakat bilgisayarım mavi ekran hatası veriyor. Vatan Bilgisayar'a geri götürdüm bilgisayarımı, bana "Belleklerde bir sıkıntı yok mavi ekran hatanız yazılımsaldır. Hdd üzerinden kaldırıp SSD üzerine kurmayı deneyiniz" dediler ve geri verdiler. Sizce bu hataları nasıl çözebilirim? Yardım ederseniz çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.

Hata'nın resimleri:

Bunlara ek olarak; iomap64.sys page_fault_in_nonpaged_area hatası aldım bugün ama resmini çekemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS ve Symantec yazılımlarını kaldırın. Mavi ekran aldığınızda dosyaları gönderin:

Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal

Tabii ki hocam bugün içinde kesin yine alırım zaten gün içinde 5 kere falan alıyorum upload edicem Asus Driver'ı var ama Symantec yazılımı yok. Asus'un yazılmı ekran kartı için ama ekran kartının rengini falan ayarlıyorum. Sıcaklığını ve fan dönme hızını falan kontrol edebiliyorum. Kaldırmadan olmuyor mu?

Konuya sistem özelliklerini yazmayı unutmuşum.

Sistem özelliklerim :

Anakart : MSI Z170A Gaming M5
Ram : Gskill 16 GB 3200Mhz
İşlemci: i7 6700K
Ekran Kartı : Asus Rog Strix GTX 1070
Kasa ve Power 750w Zalman Z11 Plus
İşletim Sistemim : Windows 10 Pro.
Hdd: WD 1tb 7200RPM
Ssd : Samsung 750 Evo 250gb

Son düzenleme:
SSD kullanıyorsan format atıp SSD'ye sistemi tekrar kur ve HDD içinde sistem varsa kaldır. Malware taramasından geçir her diski. Bunları yapmadan önce bios güncellemesi varsa yap, bios default edip en başta dediğim işlemleri yap.

Sistemimde SSD yok. Bios son sürümünde. Win 10'u yeni yükledim ve Avira'nin ücresiz sürümünü kullanıyorum. Malware taraması için önerdiğiniz bir program var mı?

Sistemimde SSD yok. Bios son sürümünde. Win 10'u yeni yükledim ve Avira'nin ücresiz sürümünü kullanıyorum. Malware taraması için önerdiğiniz bir program var mı?
Sana söylemiyorum zaten konu senin değil ki?

Hocam görmedim mesajınızı öncelikle özür diliyorum, sistemde ssd var samsung 750evo 250gb modeli. Sistemi buna kuracağım ssdnin tüm kabloları takılı fakat sistem ssdyi görmüyor. Doğru sata kablolarını taktığımdan eminim. Bios güncellemesini nereden yapabilirim? Anakart modeli MSI z170a gaming m5 anakartlar hakkında pek bilgim olmadığı için size soruyorum kusura bakmayın. Bu arada hata vermeyi kesti pc antivirüs programlarını kaldırdım, ram taraması ve hdd taraması yaptım, virüs programlarını kaldırmadan önce bilgisayarı tarattım. Mavi ekran hatası vermeyi kesti bilgisayar fakat şimdide Chrome veya Microsoft Edge'de gezinirken kasıyor. Oyun olarak PES16 vardı bende, onu denedim oyun içinde kasmıyor ama internet tarayacıları, idman gibi şeyler açık olduğunda ve ekranda açıkken onlar bilgisayar kasıyor. Zaten idman'a veya uTorrent'e falan tıkladığımda açılırken torrent veya idman penceresi bembeyaz oluyor 1 dakika bekledikten sonra kendi ekranları geliyor veya programı alta aldığımda indirmenin yüzde kaç olduğuna bakacağım da tıklıyorum, ekran yine bembeyaz şekilde açılıyor bekleyince geliyor.

Bios güncellemesini nereden yapabilirim? Anakart modeli MSI z170a gaming m5 anakartlar hakkında pek bilgim olmadığı için size soruyorum kusura bakmayın.
http://download.msi.com/bos_exe/7977v1A.zip
Sistemi buna kuracağım SSD'nin tüm kabloları takılı fakat sistem SSD'yi görmüyor.
HDD çıkar dediğimi gördün dimi? O şekilde yukarıda dediklerimi yaptıktan sonra son durumu söylersin ona göre öneriler yaparız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…