IOPS'un önemi nedir?

utefor

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayar toplayacağım o yüzden SSD'ler hakkında yeterli bilgiye sahip olmak istiyorum. Biraz araştırdım, oyunlar ve günlük kullanımlar için IOPS değeri önemli olduğunu anladım. Peki bu değer oyunlara ve Windows'un açılmasına ne kadar etki ediyor. Mesela 50.000 okuma IOPS ile 100.000 arasındaki fark ne kadar?

Oyunlar ve günlük kullanımlar için IOPS değeri önemli olduğunu anladım.

Yanlış anlamışsın bence. Tamam, IOPS önemli ama oyunlar ve günlük kullanım için okuma/yazma hızı daha önemli. IOPS daha çok sunucu ve veritabanlarından önemli.

IOPS değerine takılmanıza gerek yok. Bütçeniz varsa NVMe, yoksa SATA SSD alırsınız, olur biter.

Oyun için alacaksanız normal bir SATA SSD alabilirsiniz. M.2 NVMe SSD'ler hâlâ pahalı maalesef, bu nedenle oyun oynanacak bir bilgisayar için pek gerekli değil.

İyi bir 250 GB M.2 NVMe SSD fiyatına iyi bir 500 GB SATA SSD alınabiliyor. Ya da 500 GB fiyatına 1 TB SATA SSD alınabiliyor.

Yanlış anlamışsın bence. Tamam, IOPS önemli ama oyunlar ve günlük kullanım için okuma/yazma hızı daha önemli. IOPS daha çok sunucu ve veritabanlarından önemli.

IOPS değerine takılmanıza gerek yok. Bütçeniz varsa NVMe, yoksa SATA SSD alırsınız, olur biter.
Rastgele okuma/yazma hızı daha önemli diye okudum o yüzden bu değerlere bakmam gerektiğini düşündüm. NVMe almayı düşünüyorum zaten ama kendi içinde hangisinin daha iyi olduğunu anlamak için sordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı