Merhabalar bugün sizlere ios 11.0-14.8 arası nasıl jailbreak yapılacağını anlatacağım.
Öncelikle JB(jailbreak) nedir:
JB cihazın (ben iphone için anlattım) kökünü açarak cihazı modifiye etmenizi sağlar isterseniz kodunu siz yazın (mac gerektirir) isterseniz hazır repo'lardan seçin.
Gerekenler:
-iTunes (isterseniz microsoft store dan isterseniz normal)
-Bir iPhone şarj kablosu.
-benim kullandığım impactor
sıdeloadly
-
Unc0ver dan .ipa dosyası download a basıpp indirin (windows defender virüs olarak algılar çünkü exploid yapıyoruz PC'ye bir zararı yoktur)
-JB sonrası ReProvision kurulumu.
JB yapmadan önce uyarı:
JB yapma apple ın yasakladığı birşey değildir ama yapında demez JB yaptığınız taktirde garantiniz düşer(devre dışı kalır)
Peki nasıl yapılır:
Başlıkta yazdığı gibi biz ios 11-14.8 arası yapacağız öyle her ios'a kafanıza göre uygulayamazsınız. (JB den sonra ios güncelleme yapmayınız)
1-iTunes kurun.
2-sideloadly kurun.(klasik next next diyerek devam edin)
3-sideloadly'e girin.(giriş ekranı aşağıda)
4-iPhone'unuzu kablo ile bilgisayara bağlayıp bu bilgisayara güvenilsinmi çıkınca güven deyin.
5-Bir apple hesabı girin.
6-İndirdiğiniz unc0ver.ipa dosyasını sideloadly programına sürükleyin.
7-Şifrenizi girin güvenlik seçeneklerini onaylayın (işlem sonunda hesabınız mac den oturum açıldığını göreceksiniz malum o olmadan olmaz)
8-Start a basıp bitmesini bekleyin bu işlemler sırasında (diğer işlemler dede) iphone'un kilidini açık bırakın.
9-Done yazınca PC ile işiniz bitti demektir.
10-İphondan ayarlara gidin>genel>aygıt yönetimi yada profiller>Unc0ver ın üstüne basıp güven deyin.
11-Unc0ver uygulamasını açın.
12-Yukarıdan ayarları açın oradan Load tweaks, Disable Auto Updates ve share crash OS logs butonlarını açın.
13-Herşey bitince Jaibreak tuşuna basın tamamlanmaya başlıyacak ve telefonu yeniedn başlatacak JB olursa 16. adıma geçin olmazsa devam.
14-JB complead desede an error equerred yaza bilir bu JB olmadığı anlamına gelir.
15-Eski ios ve telefonlarda bu sorun olur genelde Unc0ver'ı son sürüm kurmak yerine eski sürümleri deneyin (6.1.2 deneyin olmadı 5 e falan geçin)
16-JB tamamlandığında ana ekranda cydia adlı uygulama belirecek olmazsa Unc0ver'dan re-install cydia'yı seçip tekrar JB yapın.
17-Cydia'yı silemezsiniz korkmayın normali bu o bize lazım
18-Birşeyler yapmadan önce JB yi sağlama alalım önce Cydia'ya giriyoruz Tam güncellemeye basıyoruz bittikten sonra Restart spring board(resping) e basıyoruz.
19-Ekrenınıza Substitue diye bir uygulama gelecek ona hiç dokunmadan bir kenara koyuyoruz onunla işimiz yok ama kalması lazım.
20-Bidaha Cydia'ya giriyoruz ve kaynaklar kısmından "ekle" ye basıyoruz oraya "cydia.akemi.ai/" yazıp kaynak ekleye basıyoruz bittikten sonra cydiaya dönüyoruz.
21-Arama kısmına Appsync Unified yazıyoruz ve çıkana basıyoruz sonra üst köşede kur a basıyoruz sonrada sıralamaya devam et diyoruz.
22-Arama kısmına geliyoruz ve ReProvision yazıyoruz gene ona basıp kur'a basıyoruz ve onayla diyoruz resping'e basıyoruz.
23-ReProvision uygulamasına giriyoruz bizden apple hesabını isteyecek sideloadly'de kullandığımız hesapla giriş yapıyoruz.
24-Giriş yaptıktan sonra Unc0ver'ın sertifika durumu gözükecek 7 günde biter normal hesapların sertifikaları ve uygulamaya giremezsiniz.
25-Telefon her yeniden başlatıldığında (resping hariç) JB gider yeniden JB yapmanız gerekir yoksa özellikler ve uygulamar dahil cydia ile yaptığını hiçbirşey çalışmayacaktır (normal yüklediğiniz uygulamalar çalışır)
26-Bu durumda 3 günde 1 ReProvision'a girip sing butonona basarsanız Unc0ver'ın sertifikasını yenilersiniz ve çalıntı sertifika kovalama derdiniz kalmaz (çalıntı sertifika çok başka bi olay bizim öyle şeylerle işimiz yok)
İşte bu adımları yaparsanız JB ile ilk kurulumu tamamlarsınız kağıt üzerinde çok uzun gibi duruyor ama pratikte çok basit ve hızlı.
(Emin olun bu rehberi hazırlamak daha uzundu)
Eeee JB yaptım şimdi ne yapabilirim:
Dediğim gibi hayal gücünüze bağlı saadece biraz araştırma yapın Tweak nedir, Repo nedir vs gibi konuları araştırın benden bukadar gene sorunuz olursa yazın yardım ederim bir hata durumunda resim ile sorunu atın yardım ederim
(İlk buradan yazın konu uzun ise yeni rehber yaparım.)