İOS 11 Wi-Fi Kapatma Sorunu

Turgut Emre

Kilopat
Bildiğimiz gibi İOS 11 de çoğu şey değişti/yenilendi. Başta denetim merkezi olmak üzere çoğu ayar artık daha işlevsel.
Wifi bildiğimiz gibi denetim merkezinden açılıp kapanabiliyor. Peki, cidden açılıyor veya kapanıyor mu? Lütfen dediklerimi sırası ile yapın.
1. İlk olarak Wifi ya açın.
2. Ayarlar’a giderek Wifi ayarına tıklayın.
Wifi’nin açık olduğunu göreceksiniz.
3. Şimdi ana ekrana dönün ve denetim masasından Wifi ayarını kapayın. İnternetin gittiğini göreceksiniz.
4. Tekrardan ayarlar ve Wifi’ye girin. Denetim masasından açık olmamasına rağmen Wifi’nin açık olduğunu göreceksiniz. Yani koşarak Powerbank arayacaksınız.
5. Eğer ayarlardan Wifi’yi kapatırsanız denetim masasından Wifi simgesinin üstünde bir çizik göreceksiniz. İşte Wifi kapatmak bu kadar kolay.(!)
Aynı işlem Bluetooth için de geçerli.
Düşünceleriniz neler? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapatmıyor, çünkü devir akıllı ürünlerin devri. Bluetooth'u denetim merkezinden kapattığınız zaman Araç vb. ürünler ile bağlantıyı koparıyor. Ancak akıllı bileklik veya Apple Watch bağlantınız kesilmiyor denetim merkezinden kapatırsanız eğer. WiFi için de bu geçerli. WiFi'ı kullanan diğer parçalar mevcut (konum servisleri vb.). Bu servislerin aksamadan kullanımına devam edilebilmesi için WiFi da kapanmıyor. Sadece gelen ve giden bağlantıları engelliyor.
Bence gerekliydi. İyi de oldu.

Kullanmadığım için gerekli bulamadım. Kullanıp memnun olan kişiler için gayet güzel olmuş. Fakat benim demek istediğim tek bir tuşla kapatmak yerine neden iki iki uğraşıyorum. Maksimim 5 dk Wifi ile dolaşmak için ayarlardan açıp kapatmam lazım. Şarj konusunda da şarja olumsuz etkileyeceğini günlük kullanımda düşünüyorum. [emoji4]

Arkadaşın dediği gibi bağlantıyı koparıyor. Ayrıca şarj konusunda ben hiç problem yaşamadım, ekran parlaklığı full internet hep açık. Gün boyu elimde sarj yetiyor valla yetmeyenleri anlayamıyorum. Telefon imzada yazıyor.

WiFi'ı ve Bluetooth'u aktif olarak kullanmadığınız için şarj yemez. Herhangi bir bağlantı mevcut değil ve aslında açık değiller çünkü tarama yapmıyorlar. Sadece kullanılırken yani konum servislerini kullandığınızda WiFi'ı da kullandığı için şarj yemeye başlar. Onun dışında şarj konusunda sıkıntı çıkarmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…