Android cihazlarda güncelleme kesildikten sonra pil ömrü uzun olması Android sürümünün geriliği ile ilgisi uzaktan yakından yoktur.
Eğer yeni sürümler çıktıkça cihazın batarya harcama miktarı artmasaydı sizce üreticiler neden masrafa girip her yeni modelde daha büyük batarya kapasitesi koymaya çalışırlardı?
Ayrıca ben Android'in geri olduğunu söylemedim, sadece desteğin daha kısa sürede kesildiğini belirttim ki bunu alttaki mesajımda da örneklendireceğim.
Apple'ı savununca millet fanboy sanıyor baştan belirteyim: Fanboy değilim, hatta Android'in 3. taraf uygulama desteğini fazlasıyla beğenen biriyim.
Ancak Apple'ın optimizasyonu ve desteği şüphesiz daha iyidir.
Android 5 de olsa 12 de olsa aynı donanımı gerektiğinde kullanır, gerekmediğinde uykuya alır. He bir de bunun Google servisleri kısmı var.
Yani ne diyeyim, evet.
Android 5 bile hala güncel Google servisleri güncellemelerini alıyor. Bu servisler üç aşağı beş yukarı güncellemelerde CPU ve bellek kullanımlarını artıyor.
Size bir şey söyleyeyim: Android 5 zamanında çıkan ve o dönemin yüksek ihtimal en iyi cihazlarından biri olan Galaxy S5, Android 4'ten Android 6'ya kadar destek aldı. İki adet majör güncelleme yani.
Yine Android 5 zamanında çıkan iPhone 6 ise iOS 8'den iOS 12'ye kadar 4 majör güncelleme desteği aldı.
Hatta ondan hemen bir sonraki seri 6S cihazlar iOS 9'dan iOS 15'e kadar(2021) 6 majör güncelleme desteği aldı.
Sizin dediğinize göre eğer Android'de bile üç aşağı beş yukarı CPU ve bellek kullanımı artıyorsa iPhone'larda nasıl olacağını siz düşünün.
Dediğiniz şey optimizasyon için geçerli olabilir ama bu durumda da Apple cihazların pilinin uzun gitmesi gerekir.
Evet, eski cihazların pil kapasitesi düşük ancak benim yakındığım şey insanların eski cihazlara yeni yazılım kurulduktan sonra yargılamasıydı.