Güzel yazmışsın ve haklısın da lakin insan yine de senede bir gelen “büyük” güncellemede az da olsa dikkat çekici özellikler bekliyor ama yapılacak birşey kaldı mı bu çok algı dışı.Artık güncellemelerin ilgi çekici gelmeme sebebi eskiden gelen beklentilerimizle alakalı. 10 sene önce yeni bir iOS sürümü duyurulduğunda mutlaka bir heyecan olurdu çünkü yapılmamış birçok iş birçok fikir vardı. Şu an ise neredeyse yapılabilecek her şey yapıldı. Fark ettiyseniz son üç senedir çıkan modeller hep birbirinin aynısı. Telefon dünyasında genel olarak bir kabızlık durumu var.
Sektörde artık gelişmeler daha minimal düzeyde. O yüzden firmalar başka alternatiflere yöneliyor. Misal Apple'ın planı 10-20 sene içerisinde bu sanal gerçeklik olayını standart haline getirip telefonu tamamen ortadan kaldırmak. Birçok firmanın hayal ettiği arzuladığı şey de bu şu an. Akıllı telefonun bir ötesi o telefonu insanla entegre hale getirmek firmalara göre. Haliyle yazılım da buna göre şekilleniyor. Şu an akıllı telefonlar hem yazılım hem donanım olarak doygunluğa ulaştılar. Her sene sadece yaşam kalitesini yükseltecek ufak tefek değişiklikler dışında aynı şeyleri görmemizin sebebi de bu. Beklentilerimizi düşük tutmalıyız o yüzden artık.
iOS 17 performansına gelecek olursak hepimizin beklentisi o yönde. Performans konusunda artık ciddi bir atılım yapılmalı. iOS 16 ile içine ettiler tüm cihazların. 12 Pro gibi bir cihazda animasyon takılması, kasmalar ve ısınma sorunu yaşıyorsam tek sebebi iOS 16'nın rezil rüsva bir sürüm olması. iOS 17 ile umarım bunların hepsi çözülür. iOS 11 rezildi iOS 12 çözdü meseleyi bunu da iOS 17 çözsün bari.
Konuyu hortingenletiyorum; gerçekten boş bir güncellemeden başka bir şey değil. iPhone 11 kullanıcısı olarak tek arzum iOS 17'nin performansa yönelik olması. A13 Bionic'in yavaşladığını hiç sanmıyorum. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama iOS 13'ten sonra hiçbir Apple güncellemesi büyük gibi gelmiyor.
Yazık olmuş A12 bionic çipciğimeBende bir iPhone 11 kullanıcısıyım ve bende aynı şeyleri düşünüyorum. A13 hâla çok güçlü bir işlemci ancak IOS'dan dolayı artık yavaşlamaya başladı. Şu anda iOS 13 yüklü bir iPhone 11, iOS 16 yüklü bir iPhone 11'i ikiye katlar büyük ihtimalle performans olarak. Ayrıca artık IPhone'lar ciddi anlamda yavaş, artık Android ile aralarındaki makas ciddi anlamda kapandı. Apple buna bir dur der diye düşünüyorum.
Ara sıra klavyeyi açarken bastığım ilk tuşta takılma oluyor, Instagram’da dolaşıyorum telefonun arkası âdeta yanıyor. Oyun oynadığım zaman söylememe gerek bile yok. %80 bataryanın sorunları mı yoksa telefonun kendisi mi bu kadar ısınıyordu anlayamıyorum.Bende bir iPhone 11 kullanıcısıyım ve bende aynı şeyleri düşünüyorum. A13 hâla çok güçlü bir işlemci ancak IOS'dan dolayı artık yavaşlamaya başladı. Şu anda iOS 13 yüklü bir iPhone 11, iOS 16 yüklü bir iPhone 11'i ikiye katlar büyük ihtimalle performans olarak. Ayrıca artık IPhone'lar ciddi anlamda yavaş, artık Android ile aralarındaki makas ciddi anlamda kapandı. Apple buna bir dur der diye düşünüyorum.
Ara sıra klavyeyi açarken bastığım ilk tuşta takılma oluyor, Instagram'da dolaşıyorum telefonun arkası âdeta yanıyor. Oyun oynadığım zaman söylememe gerek bile yok. %80 bataryanın sorunları mı yoksa telefonun kendisi mi bu kadar ısınıyordu anlayamıyorum.
Apple'ın iOS 18 ile iPhone 11'in güncelleme desteğini iyi bir şekilde bitirmesini bekliyorum. Hem güzel ve kullanışlı özelliklere sahip bir güncelleme, hem de performans olarak iOS 13 olmasa da 14 gibi bir hız bekliyorum.
One UI kullandığım için çok yorum yapamayacağım ama stant-by saçma bir özellik gibi geldi bir de telefon numarası paylaşma falan paylaşana kadar canımız çıkıyordu bayağı iyi olmuş (!)
Bende bir iPhone 11 kullanıcısıyım ve bende aynı şeyleri düşünüyorum. A13 hâla çok güçlü bir işlemci ancak IOS'dan dolayı artık yavaşlamaya başladı. Şu anda iOS 13 yüklü bir iPhone 11, iOS 16 yüklü bir iPhone 11'i ikiye katlar büyük ihtimalle performans olarak. Ayrıca artık IPhone'lar ciddi anlamda yavaş, artık Android ile aralarındaki makas ciddi anlamda kapandı. Apple buna bir dur der diye düşünüyorum.
Yavaşlık olayı sadece iOS 16 kaynaklı değil. Apple cihazlarında düşük okuma yazma hızlarına sahip SSD'ler kullanıyor. A16 bionic işlemciye sahip 14 Pro kullanmama rağmen uygulamaların açılış hızı S23'teki kadar çok seri değil. S23 de ufs 4.0 kullanılması işlemciyide uygulama hızlarınıda bayağı olumlu etkiliyor. Apple da çok hızlı cihazları 15 Pro ve 15 Pro Max de göreceğiz. Bu cihazlarda ufs 3.2, Thunderbolt 5 gibi yüksek okuma yazma hızına sahip SSD'ler olacak.
Benim derdim ileride S23 ya da iPhone 13’e geçmek. S23 daha olası gibi çünkü iPhone 13 gerçekten çok pahalı. iPhone’dan sonra Android’e geçmek benim için tuhaf olacak ama geçeceğim telefonda güzel bir telefon ama imkanım olsa 13 Pro geçerdim…Hocam biz o cihazları alana kadar ooooo
Benim derdim ileride S23 ya da iPhone 13'e geçmek. S23 daha olası gibi çünkü iPhone 13 gerçekten çok pahalı. IPhone'dan sonra Android'e geçmek benim için tuhaf olacak ama geçeceğim telefonda güzel bir telefon ama imkanım olsa 13 Pro geçerdim…