Kesinlikle. Ama iş değerlendirilmelerinde ik ler yaptığın projeyi umursamadan direkt okula göre hareket ediyor. Nereden mezun, gpa kaç gibi verilere bakıyorlar. Sen istediğin kadar githuba proje yükle Cv yaz. İK ilk önce eğitimine veya tecrübene bakar.İşin özünde işveren üniversiteye değil, kişinin işe olan yetkinliğine bakacak.
Kesinlikle. Ama iş değerlendirilmelerinde ik ler yaptığın projeyi umursamadan direkt okula göre hareket ediyor. Nereden mezun, gpa kaç gibi verilere bakıyorlar. Sen istediğin kadar githuba proje yükle Cv yaz. İK ilk önce eğitimine veya tecrübene bakar.
Örneğin 2 kişi olsun. Biri kıytırık üni okumuş. Ama kendini geliştirmiş olsun. Diğeri ise itü ve boş insan olsun.
İK seni değerlendirmeye almadan önce direkt itü yü alır. Sen yedeğe düşersin. Anlatabilmişimdir umarım.
Bu durumu kırmanın tek yolu kendini pazarlamaktır. Özellikle Linkedin gibi yerlerden. Kimse senin github hesabını bakıp 100 lerce proje geliştirmeni takmıyor. Önemli olan o projeyi ve kendini pazarlayabilmektir.
Bunu şuan hem cs okuyan hemde çalışan biri olarak söylüyorum. Kendinizi geliştirin ve pazarlayın.
Haklısın. Seninle aynı fikirdeyim zaten. Karşıt görüşüm yok.Sadece bir örnek verdim, Github yazmamın alt metninde kendini bireysel olarak geliştirmek vardı. İK elbette ilk olarak okula bakacak çünkü kağıt üzerinde okul adı daha önemli ve güçlü duruyor. Görüşmeye davet edildiğinde veya olursa bir mülakatta zaten işin aslı ortaya çıkar.
Kişi okulu en iyi okullardan birisi değil diye karamsar olmamalı düşüncesindeyim. Bende yazılım sektöründe çalışan birisiyim, okuduğum okul da çok iyi değildi. Öğrenciyken Freelance olarak çok çalıştım kendi şahıs şirketim vardı geçen yıl kapattım. Şimdi bir şirkette çalışıyorum. Yani demem o ki yazılım sektöründe referans kazanmak, proje geliştirmek çok önemli.
Haklısın. Seninle aynı fikirdeyim zaten. Karşıt görüşüm yok.
Benimde demek istediğim ve eklediğim kısım kendini geliştir ama aynı zamanda pazarla.
Sadece bir örnek verdim, Github yazmamın alt metninde kendini bireysel olarak geliştirmek vardı. İK elbette ilk olarak okula bakacak çünkü kağıt üzerinde okul adı daha önemli ve güçlü duruyor. Görüşmeye davet edildiğinde veya olursa bir mülakatta zaten işin aslı ortaya çıkar.
Kişi okulu en iyi okullardan birisi değil diye karamsar olmamalı düşüncesindeyim. Bende yazılım sektöründe çalışan birisiyim, okuduğum okul da çok iyi değildi. Öğrenciyken Freelance olarak çok çalıştım kendi şahıs şirketim vardı geçen yıl kapattım. Şimdi bir şirkette çalışıyorum. Yani demem o ki yazılım sektöründe referans kazanmak, proje geliştirmek çok önemli.
Üniversitenin yazılım sektöründe en baştaki kriter olduğunu sanmıyorum. Bir yazılımcı olarak çok fazla iş mülakatına girdim ve iş değiştirdim. Önemli olan şey yaptığın iş konusundaki deneyimin ve geçmişte çalıştığın projelerin.İşinizden daha çok nereden mezun olduğunuz önemli. Boğaz içide bilgisayar mühendisi çıkarıyor. Boğaz içiye göre sıradan sayılan üniversitelerde.