Hız hız hız hız hız hız. Apple kullanıcıları ve taraftarlarının hızdan başka bildikleri hiçbir şey yok maşallah.
Benim 13 aylık S7'im samsungun yüzlerce cihazı için(tablet-telefon) optimize edilen Samsung İnternet tarayıcısına, 3 aylık 6S'in onlarca cihazı için optimize edilen(iPhone, iPad) Safari'ye daha hızlı giriyor.
Kaç saniye hızlı giriyor? 1 saniye hızlı giriyor ama hızlı giriyor mu giriyor. Apple kullanıcılarının düşüncesi ise 6S anında giriyorsa S7 3-4 saniye sonra giriyor kafalarındaki düşünce bu. iOS'un daha akıcı olduğu tek nokta Abode, snapseed tarzı programlar kaldı ki. Youtube açın girin One Plus 5 bu uygulamaların bazılarını 7 Plus'dan daha hızlı çalıştırıyor, oyunlara daha hızlı giriyor. Art arta uygulama açılışı ve arada bir video düzenleme uygulaması ile düzenleme yaptırılan testlerin büyük bir çoğunluğunda One Plus 5 öne geçiyor.
Şimdi denilecek yok 8GB RAM VS 3GB RAM falan filan da e kardeşim. Bu iki işletim sistemininde RAM ile işi RAM yeterli olduğu yerde zaten bitiyor. Geriye tek yük işlemcide kalıyor. One Plus 5 835 ile A10'lu 7 Plus'u performans turunda geçiyor. 835'li olup 7 Plus'un arkasında kalan cihaz var mı? Var ama One Plus 5'de Android onu ne yapacağız.
Bugün iOS'u hız için tavsiye ediyorum diyen adama telefonda Abode programı mı kullanıyorsun diye sorarım.
Bugün iOS'u güvenlik için tavsiye ediyorum diyen adama telefonda devlet sırrı mı saklıyorsun diye sorarım.
Ne güvenliği ne gizliliği ne stabilitesi ben anlayamıyorum.
Aynı donanımdaki iOS cihazlar ile Android amiral gemileri arasında günlük kullanımda hiçbir hız farkı yok hatta günlük hayatta çok kullanılan Youtube uygulaması, facebook, twitter bu uygulamalar Android'de daha hızlı çalışıyor. Hatta ben işlem gücü olarak belki de yarı gücünde olan Note 4'ün Twitter'ı açma konusunda 6S ile yarıştığına hatta geçtiğine şahit oldum.
Bugün Android vs iOS arasında karar veren bir kişi kalkıpta iOS uçuyor Android kasıyor yanılgısına düşmesin. günlük hayatta kullandığımız bir çok uygulama iPhone'lar ile ya aynı hızda ya da daha hızlı çalışıyor.
Sistemin kapalı çalışmasının ne avantajı var anlamış değilim.
Bilmem kaç senedir Android kullanıyorum virüs virüs virüs virüs tekrar tekrar virüs. Neyin virüsü?
Uzun lafın kısası Android taraftarıyım. iOS'un dillere destan iOS 7'de kalma çok bariz hız avantajının artık olmadığını düşünüyorum.