IP adresi çalınmış olabilir mi?

sirchurchill

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba kolay gelsin daha önce de konu açmıştım konu hakkında ama IP adresim bilgisayarda Google Maps'te bulunamıyorken-farklı konumda gösteriliyorken, Yandex Maps'te farkı bir konumda gösteriliyor ama telefonda ise normal adresim gözüküyor ve 2-3 gün önce Twitter hesabıma başka bir konumdan giriş yapılmıştı, şifre değiştirmeme rağmen de farklı lokasyondan hesaba bağlı gözüküyordu. Bugün internet sağlayıcısı müşteri hizmetlerini aradım ve durumu bildirdim sıkıntı yok dediler ama bilgisayarda durum hala devam ediyor.

1-bilgisayarım hacklenmiş olabilir mi?
2-IP adresim gizlice kullanılıyor olabilir mi? Kullanılıyorsa başıma bir şey gelir mi?
3-internet sağlayıcısının müşteri hizmetlerine durumu bildirdim daha bir şey yapmam gerek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

1-IP adresiniz sürekli değişir, statik IP adresiniz varsa değişim göstermez. Çoğunlukla dinamik IP kullanılmaya başlandı zaten bu devirde. Bilgisayarınızın hacklenme olasılığı her zaman bulunuyor fakat bu durumda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. IP adreslerinden geolocation çıkarılır ve bu genelde sadece yaşadığınız şehri gösterir sizin konumunuzu göstermez.

2-IP adresinin gizlice kullanılması için bilgisayarınızda çok iyi bir trojan yazılımı bulunuyordur ya da aynı internete bağlısınızdır. Başınıza bir şey geleceğini düşünmüyorum.

3-Eğer içiniz rahat değilse format attıktan sonra şifrelerinizi değiştirebilirsiniz, 1. kısımda da yazdığım gibi IP adresleri değişir.

Kısaca rahat olun, bir problem yok.

Başına hiçbir şey gelmez aynı sorun bende de var.
Emin olmak gerek hocam. Cevap için teşekkür ederim

Yardım için çok teşekkür ederim hocam

Emin olmak gerek hocam. Cevap için teşekkür ederim.

Yardım için çok teşekkür ederim hocam.

İnternetten IP adresin ile hangi şehirde olduğunu bulabilirsin fakat çoğu site yanlış gösterebiliyor. Birkaç siteye bakıp öğrenebilirsin. Herhangi bir IP adresinin hangi konumda olduğunu öğrenmek istiyorsan da maps kullanmanı hiç tavsiye etmem

Hocam vallahi bu konularda çok bir bilgim yok maps+bazı sitelerden İP adresi yanlış gösteriliyordu ve twitter hesabına başka lokasyondan giriş oluyordu bayağa ürperdim bu olayların ardı ardına yaşanmasına.

Yardımın için tekrar çok teşekkür ediyorum hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…