IP adresi nasıl değiştirilir?

Modemin iç taraftaki: Lan IP'sini mi? Lan IP havuzunu/network'ü mü?
Modemin dış taraftaki (ISS) broadband IP'sini mi?

Hocam bildiginiz IP iste oyuna giremiyorum destege yazdim niye giremiyorum diye ISP ile konus diyor.

Modemin iç taraftaki: Lan IP'sini mi? Lan IP havuzunu/network'ü mü?
Modemin dış taraftaki (ISS) broadband IP'sini mi?

IPv4 hocam.

Muhtemelen dinamik IP kullanıyorsunuzdur. Modemi kapatıp tekrar açtığınızda IP adresiniz değişir.

Statik IP'de ise müşteri hizmetleri gerekebilir sanırım, o konuda bilgim yok.

Muhtemelen dinamik IP kullanıyorsunuzdur. Modemi kapatıp tekrar açtığınızda IP adresiniz değişir.

Acip kapadigim ama sorunum duzelmedi. Bu islemi arayuzden yapabiliyor muyuz yoksa illaki aramak mi lazim?

Bir de nereden bakabilirim dinamik mi yoksa statik mi diye.

Acip kapadigim ama sorunum duzelmedi. Bu islemi arayuzden yapabiliyor muyuz yoksa illaki aramak mi lazim?

Bir de nereden bakabilirim dinamik mi yoksa statik mi diye.

Statik IP adresin var ise Internet Servis Sağlayıcısını ariyorsun ve ip adresi degisikligi istiyorsun. Dinamik IP ise modemi ac kapa yapinca otomatik yeni IP atıyor.

Ac kapa yapınca IP degismez ise statik IP ye sahipsin demektir, ISS yi arayip degisiklik iste.

myipadress.com gibi sitelerden ac kapa oncesi ve sonrasi kontrol ile teyit et.

192.168.. gibi local network adreslerini degistirmek istiyorsan hangi cihazda yapmak istiyorsan onun network ayarlarina giriyorsun bagli oldugu agi buluyorsun ve LAN IPv4'ü değiştir diyorsun.

Bu kadar basit bir seyi nasil anlatmayi beceremediler anlamadim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı