IP adresimi bulan biri ne yapabilir?

Hocam aklima takilan birkaç soru var bir arkadaşa da sordum crafted DDoS'u varsa cok büyük sıkıntı çıkarır telefonu ve bilgisayarini bozar dedi

Mesela ipmi yeni IP ile degistirsem bana herhangi bir bir şey yapabilir mi o eski IP ile.

Bir de o IP ile evime yemek falan soyleyemez degil mi?

Arkadaşınız çok eksik söylemiş hocam. Bırakın yemek sipariş etmesini, evinize zırhlı askeri birlik bile gönderebilir.

İroni yaptım Fakat @Timucin_34 endişelendiğiniz durumun 20 yıl önceki zamanlarda kötü olduğunu şimdi ise gelişen teknoloji ile bir anlamının kalmadığını sade bir dil ile anlatmış. Size de, arkadaşınızın çok iyimser DDoS tekliflerini ciddiye almamanız düşer.

Son düzenleme:
Hayır yapamaz. Türk Telekom harici başka ISS’den hizmet alıyorsanız IPv4’de büyük olasılıkla CGNat’da olacaksınız belki de benim gibi CGNat’da olmayacaksınız. Farzı misal siz CGNat’dasınız diyelim bulduğu ip’yi ele geçirse bile CGNat’daki ip’yi ele geçirebilecek ama yine size erişemeyecek çünkü CGNat ek bir router oluyor bu cihazda ISS’de oluyor. Çünkü CGNat’da o bulduğu WAN IP’yi 100 kişi aynı anda kullanıyor mesela. Size erişebilmesi için CGnat’daki 100 kişi içinden size tanımlanmış internal ip’yi ele geçirmesi gerekiyor ki senin evindeki modem ya da router’ına ulaşsın ki bu da çok zor. Zaten bir çok yeni nesil router’da DDOS koruması var güvenlik duvarı falan var. Öyle durumda modemi ya da Router’ı kapat aç karşı tarafın bulduğu ip boşa düşecektir ve o İP başka kullanıcıya tanımlanacaktır. Lafın kısası korkmana hiç gerek yok.

Modemi resetleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…