Merhaba. Ben Instagram üzerinden video izlerken arkadaşım bir video attı bana. Video tıkladığımda başka bir siteye yönlendirmek için link vardı. Tıkladığımda bana spor hakkında sorular sormaya başladı. Yaparken son soru olarak 18 yaşindan büyük müsün dedi. Ben de geri tuşuna bastım telefon üzerinden. Sonra IP adresin çalındı gizle 5 sn falan kaldı diyordu. Ben de hemen cıktım siteden korkugum icin. Eger IP adresim calındıysa ne olur veya sizce gercek midir?
Muhtemelen IP Logger yemişsindir. IP Logger anlık Wi-Fi IP adresini alır, başka bir şey de yapamaz. İnternetini kapat, tekrardan aç. IP adresin dinamik IP adresiyse Wi-Fi adresine tanımlanan IP adresi de değişecektir. Kısacası, sorun oluşturmaz.
Merhaba. Ben Instagram üzerinden video izlerken arkadaşım bir video attı bana. Video tıkladığımda başka bir siteye yönlendirmek için link vardı. Tıkladığımda bana spor hakkında sorular sormaya başladı. Yaparken son soru olarak 18 yaşindan büyük müsün dedi. Ben de geri tuşuna bastım telefon üzerinden. Sonra IP adresin çalındı gizle 5 sn falan kaldı diyordu. Ben de hemen cıktım siteden korkugum icin. Eger IP adresim calındıysa ne olur veya sizce gercek midir?
Muhtemelen bir VPN uygulamasının reklamını gördünüz, ayrıca IP adresi çalınması büyük bir olay değildir. Modeme reset attığınızda eğer statik IP kullanmıyorsanız IP adresiniz değişecektir. Statik IP adresi de özellikle internet sağlayıcısından istendiği için korkmanıza gerek yok.