Discord'dan bir linke tıkladım ancak sayfa açıldığını anda kapattım. Fakat linki atan kişi bana IP adresimi attı. Ben de IP adresimi değiştirmek için modemi kapatıp açtım.
1.- IP adresimin bilinmesinden bir şey olur mu?
2.- Modemi kapatıp açmam IP adresimin değişmesi için yeter mi?
IP address lookup, location, proxy detection, email tracing, IP hiding tips, blacklist check, speed test, and forums. Find, get, and show my IP address.
Bir kişinin IP adresini öğrenme amacı genelde mallware - worm - zombi amaçlıdır. Bu şekilde IP'nize doğru bir arama ile giriş yapabileceği bir yer var mı diye kontrol etmektir.
Bazı bölgelerde modemi anında açıp kapamak size yeni IP kazandırmaz maalesef. Çünkü port ve IP sıkıntısı ülkemizde çok sık görülüyor. Özellikle İstanbul'da yaşamam rağmen hafta sonları Mardin IP gözükme sebebi bu türdendir.
Kullandığınız işletim sisteminde crack veya crackli program yazılım kullanmamaya çalışın.
Her insanın gönderdiği linke tıklamayın.
Mutlaka bir yazılım kullanmak zorunda iseniz, o yazılımın gerikirse kısıtlı süreli versiyonu bile olsa kendi sitesinden indirip kurunuz.
Bilgisayarınızda darboğaz oluştuğunda ilk yapmanız gereken modem dahil bilgisayarınızı kapatıp açmak ki, halen devam ediyor ise Kaspersky gibi yazılımlarında kısıtlı sürümleri ile bilgisayarınızda tarama yapabilirsiniz.
Kullandığınız OS'un firewallunu devrede olduğundan emin olabilrisiniz.
Bunlar usta hackerlar için çok fazla şey ifade etmez ama asıl en büyük tehlike olan LAMER-lardan sizi uzak tutmaya yarayabilir.
Bu makalemde, sizlere Kaspersky'ın kendi sitesinden, kendi hizmeti olarak resmi bir şekilde, Kaspersky Total Security 90 günlük lisans almayı göstereceğim. Bu işlem legal olaylar ile alakası yoktur Kaspersky sitesinde belirtmiş durumda. Bazı arkadaşlarımız Kaspersky promosyonlarını takip...