IP sıkışması nasıl düzeltilebilir?

Vezirbey

Decapat
Son zamanlarda internetimizde internetin dalgalanması, yüksek ping gibi olaylar yaşadık. Teknik destek IP sıkışmasını yaşadığımızı söyledi ve düzeltti ama ertesi gün yine yaşıyorum. Modemi 20dk falan kapatmama rağmen hala devam ediyor. Önerileriniz nedir hocalarım?

Bir zaman ben yapıyordum ama unuttum. Elle IP ataması yapıyordum ve DHCP havuzuna ayar çekiyordum. Disk arşivimde makaleleri saklıydı bulursam yazarım.

Anladım hocam önerdiğiniz bir IP ataması var mı?

Bu olay geçmişte çok yaşanıyordu hala devam edenler var galiba. O zamanlar modem firmaları ISS'i suçlarken ISS ise modem yazılımlarının DHCP havuz görevlerini suçluyordu. Hiç modem değiştirmeyi düşündük mü?

Anladım hocam önerdiğiniz bir IP ataması var mı?

Bu komutu cmd üzerinden yazın. Default gateway yazan yerdeki ip adresini "ağ geçidi" kısmına yazın. Subnet mask yazan yerdeki adresi, "alt ağ maskesi" yazan yere yazın. IP adresi kısmına da, "default gateway adresindeki 3.noktaya kadar yazan yeri aynen yazın, 3.noktadan sonraki yere de rastgele 0-255 arası bir değer girin". Mesela benimki 192.168.50.1 olduğundan IP yazan yere 192.168.50.xxx şeklinde girmem gerekir. Aslında modeme erişiminiz varsa, tüm cihazlara atanan IP adreslerini görüp ona göre bir adres yazabilirsiniz. Ama anladığım kadarıyla yok.

Bilemiyorum hocam gecen güne kadar hep sorunsuzdu, sonra indirme hızım falan düştü ve en sonunda çoğu oyunda fazla ping aldım şimdi de yardımlarınız sayesinde umarım düzelir

Teşekkürler hocam hemen deniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…