IPad 10.nesil 2026'da kullanılabilir mi?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
14-15K'ya iPad 10'lar var. 2026 civarında çok değişeceğini sanmıyorum ve üniversiteye başlayacağım. Yurtta laptop, okula falan giderken tablet götürsem mantıklı mı? 2026 ortalarında da alsam bu cihaz beni 4 yıl idare eder mi acaba üniversite bitene kadar? İllaki yeni mi almam gerekir? 14-16K'ya mezun olana kadar sorunsuz kullanabileceğim tablet öneriniz var mı?

Okuyacağınız bölüme göre değişir.

S10 FE al hocam ya da şahsi tavsiyem biraz daha koyup Tab S9 alman yönünde. Temizinden ikinci el de olur eğer sana uygunsa. 10.nesil götürür seni ama 4 yıl uzun bir süre. Zamanla düşen bataryası bir yana kalemi bağlaması, taşıması ayrı dert. Hiç bulaşma derim.

64GB modelse uzun yıllar idare edeceğini pek sanmıyorum açıkçası.
128 GB alırım hocam sorun yok. Merak ettiğim şey A16 modelini alamazsam A14'ün üzüp üzmeyeceği.
@Denizius124 düşünceniz nedir? 64 yeter de garanti olsun diye 128 alırım. Elimdeki 256 GB S24'ün 50'si dolu mesela, iOS'ta bu 25-30'du.

S10Fe götürür mü peki 4 yıl hocam? Tab S9'a bütçe çıkmaz ya. İkinci el almak istemiyorum açıkçası. A16 olanı alsam götürür mü sizce peki? Kalem çok dert olmaz gibi, yapışıyordu sanki. Olmadı laptop idare ederse laptopla kalırım aslında.

S-Pen, Apple Pencil'in yanına yaklaşamaz bence. Tabi sizin de bir denemenizi öneririm. Periferalleri dışında Samsung modellerin pek sıkıntısı yok gibi.
Apple tarafında iPad'lerin güncelleme desteği uzun diye almak istedim şahsen. 2020 model telefonun CPU'sunu barındırınca ne kadar optimize olur diye düşünüyor insan şahsen. A16 olanı almaya çalışacağım, alamazsam 10.nesil alırım mecbur. Son sürüme güncellemesem gider gibi. iPad'ler hemen çöp olmuyor.

Hocam son zamanlarda şahsi sebeplerden ötürü yeni çıkan cihazlardan geri kaldım o yüzden iPad 11, iPad 10'dan ne kadar farklı bilmiyorum ama çok da farklı olduğunu düşünmüyorum.( klasik elma) ama eğitim için iPad 10 alma bence. Kalemi çok sıkıntı. Kabloyla falan bağlanıyor diye biliyorum Bluetooth tarzı şeyler yoktu. Bir de kalem tablete yapışmıyordu. Yanlışım varsa hocalarım düzeltsin.

S-Pen, Apple Pencil'in yanına yaklaşamaz bence. Tabi sizin de bir denemenizi öneririm. Periferalleri dışında Samsung modellerin pek sıkıntısı yok gibi.
S-pen kesinlikle Apple Pencil'ın çok gerisinde ama Apple Pencil'ın gayet pahalı fiyatlara haricen satılıp S-pen'in kutudan geldiğini unutmamak lazım. Kutulara adaptörün koyulmayıp yakında kabloları bile çıkartacakları şu dönemde bence kalem gelmesi büyük bir nimet. Amazon ya da Temu gibi sitelerden toptan olarak alınan yedek uç ve kendi cımbızı ile not alma ve ufak çaplı çizim gibi işleri çok rahat görür hocam. Tabi profesyonel modelleme ve çizim için Pencil Pro'nun çok gerisinde ama konu sahibininde buna ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bence tercihi Samsung'dan yana olmalı. Oyun için değil de günlük kullanım ve not içinse Samsung daha yerinde olur.

Hocam ne yalan söyleyeyim ben basit bir adamım. 11 ve 10.nesil arasında daha güçlü CPU ve RAM avantajı var galiba. iPad 10 4 GB - A14'ken yanlış hatırlamıyorsam 11 A16 - 6 GB RAM'e sahip. Kalem olarak yapışıyor galiba da şarj olmuyor sanırsam. Gider çakma alırım Yapışmasa bile dert değil açıkçası bu bütçedeki Android tabletlerin de CPU çok güçlü değil. Bana CPU gücü gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…