iPad 10. nesil vs iPad Air 5

Gunluk kullanim ve okul icin iPad almayi dusunuyorum. iPad normal IPad'e gore biraz ileri seviye sizce 10. nesil mi almalıyım yoksa Air 5 mi? Oyun vesaire oynamiyorum sadece not alacagim ve ekstradan yapay zeka araclarini kullanacagim, DeepSeek veya ChatGPT gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya yorumları okudum fakat soyle bır durum var ben oyun oynamayacagım icin Air 5 cok abartı gelir mi diye düsünüyorum. Hani mesela Air 4'te alabilirim fakat herkes bir şey yazdıgı icin pek karar veremedim.
Ben 10k ya Samsung S9 FE 128gb adım. Mis gibi cihaz. Samsung olursa, ipad 10 çöpüne eş parayla bunu alabilirsin.

Ya yorumları okudum fakat soyle bır durum var ben oyun oynamayacagım icin Air 5 cok abartı gelir mi diye düsünüyorum. Hani mesela Air 4'te alabilirim fakat herkes bir şey yazdıgı icin pek karar veremedim.
Paranız varsa iyisini güçlüsünü almak varken neden daha düşük modeli alacaksınız!!
Sadece internet için pdf için derseniz 7000 tl android tablet dahi bu işi yapar!!

1) Ram: Çalışma uygulama,oyun açılımı için önemli .
Air 5=8gb- İpad 10=4 gb. Hangisi iyi?

2) işlemci: Tabiki Air 5 daha güçlü.
Güçlü işlemci hem uzun yıllar kullanmak hem oyun ve uygulamalar için iyi.
Air 5=M1-ipad 10= A14 Bionic .

Pt sitesine baktım şimdi.
iPad 10 (64gb)=13.500₺
iPad 10 (256gb) +adaptör=20.000₺

Air 5 (64gb)=18.000₺
Air 5 (256)=21.000₺

Air 6 11(128 gb)=23.250₺

Yapay zeka vb için işlemcisi güçlü tablet tabiki daha mantıklı...

Bu kadar paranız yoksa kapalı kutu sari sitede telefoncularda iPad var.
Hemde bazıları klavye+Kalem dahil satılıyor.
Fiyatlar 1 ay önceydi...

Son düzenleme:

Evet güzel bir noktaya değindin teşekkür ederim. Benim de aklımdan Air 5 geçiyor fakat şunu merak ediyorum acaba hem fiyat pahalı hem de gereksiz güçlü deyip iPad 10 alırsam Air 5 almadım diye pişman olur muyum?

+4.500₺ fazla verip.
Daha güçlü işlemcili Air 5 var.
4gb vs 8gb ram farkı var.
Gereksiz güçlü diye birsey yok.
Yapay zeka icin işlemci +Ram yüksek olması sizin için iyi birsey.

+4.500₺ fazla verip.
Daha güçlü işlemcili Air 5 var.
4 GB vs 8 GB RAM farkı var.
Gereksiz güçlü diye bir şey yok.
Yapay zeka icin işlemci +RAM yüksek olması sizin için iyi bir şey.

Aslında şöyle bir şey düşünüyorum ilk tabletim olacağı için forumlarda da okudum 10. nesil seni keser dedi. Sonrasında zaten yükseltme yaparım.

Aslında şöyle bir şey düşünüyorum ilk tabletim olacağı için forumlarda da okudum 10. nesil seni keser dedi. Sonrasında zaten yükseltme yaparım.
Iste 1 sefer alın uzun süre kullanın.
10 ile Air5 aynı özellikte değil.
Aynı işlemci sahip değiller.
Aynı ram sahip değiller.

10 alın seneye Air 6 alırsınız.. Size kalmış.

Iste 1 sefer alın uzun süre kullanın.
10 ile Air5 aynı özellikte değil.
Aynı işlemci sahip değiller.
Aynı RAM sahip değiller.

10 alın seneye Air 6 alırsınız. Size kalmış.

Aslında sadece işlemci ve RAM yükseltmesi yapılmış ayrıca panel değişikliği de var fakat şu an şöyle bir durum var 10. nesili kredi ile alacağım. Air 5 alıp daha da zorlanmak istemiyorum. Sarı sitede 15 bine Air 5 buldum 12 bine 10. nesil buldum arada 3 bin lira gibi bir fark var fakat o 3 bin de sıkıntı cıkartıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…