iPad 9 vs. S7 FE derseniz bu biraz da size bağlı olur. Büyük ekran istiyorsanız S7 FE alabilirsin. Ama işlemci gücü ve uzun ömürlülük konusunda iPad 9'un yanından geçemez Tab S7 FE. Air 5 vs Tab S8 derseniz de M1 işlemci yüzünden Air 5 derim. Performans gerektiren bir işlem yapmayacaksanız bence iPad 9 veya S7 FE bakın. Evet DeX modu kullanışlı ama genel anlamda bakacak olursanız iPadOS'in avantajları daha ağır basıyor. Kaldı ki Tab S7 FE'nin uzun ömürlülüğü konusunda şüpheliyim. Hem de iPad 9 daha ucuz. Bana kalırsa iPad 9 alın.
S7 FE, Sd 750g işlemcisine sahip. Günümüz için iş görüyor olabilir fakat uzun ömürlü olacağını pek düşünmüyorum. 4-5 yıla güncellemeseniz bile kasmalar, donmalar başlayacaktır. Dediğim gibi, DeX modu iyi olsa da normal tablet kullanımında, yani DeX modu olmadan kullanırken, iPadOS çok daha kullanışlı. Siz sürekli DeX modunu kullanmayacaksınız diye düşünüyorum. OneUI'ın arayüzü android ile aynı. Tabi büyük ekran gibi bir avantajı var orası ayrı konu. Fakat onun da ekranı TFT ekran. Bana kalırsa iPad'deki IPS ekran çok daha iyi olur.Daha önce tablet kullanmadığım için uzun ömürlülükle ilgili bir tecrübem yok fakat kafamdaki algı bu aletlerin telefon kadar güçlü olmasına gerek olmadığı yönünde. Yani dediğim gibi performansa dayalı bir şey yapmayacağım, video izleyip tarayıcı kullanacağım için S7 FE erken zamanda yarı yolda bırakır mı onu merak ediyorum. Bir de zaten 4-5 yıla güncellemek ister miyim diye düşünüyorum.
S8 dediğim noktada da iş F/P yönünden bozulduğu için Air dediğiniz gibi daha mantıklı geliyor. Kullanıp sattığım M1 Air dışında Apple ekosistemine girmedim, mobil tarafta da alışkanlıklar var Android ile. iPad 9 güvenli liman gibi görünüyor ama DeX, tasarım, büyük ekran gibi konuları düşünüp karar vermem lazım sanırım.
S7 FE, Sd 750g işlemcisine sahip. Günümüz için iş görüyor olabilir fakat uzun ömürlü olacağını pek düşünmüyorum. 4-5 yıla güncellemeseniz bile kasmalar, donmalar başlayacaktır. Dediğim gibi, DeX modu iyi olsa da normal tablet kullanımında, yani DeX modu olmadan kullanırken, iPadOS çok daha kullanışlı. Siz sürekli DeX modunu kullanmayacaksınız diye düşünüyorum. OneUI'ın arayüzü android ile aynı. Tabi büyük ekran gibi bir avantajı var orası ayrı konu. Fakat onun da ekranı TFT ekran. Bana kalırsa iPad'deki IPS ekran çok daha iyi olur.
Hocam evet 4:3 oran sayesinde ekran çok çerçeveli gibi görünüyor yatay şekilde video izlerken. Ama not vs. alırken 4:3 oran daha geniş olmasından dolayı daha avantajlı oluyor. Tab S7'de 16:10 oran var sanırım. Daha çok masaüstü kullanım için tasarlanmış.S7 FE'nin LTE modelinde Snapdragon 750, Wifi modelinde 778 varmış hocam, ben de Wifi modeli alacaktım zaten. Ama mobil işlemcileri bilmediğim için fark yaratır mı onu da bilmiyorum. Aslında en çok video içerik tüketmek, mümkünse çoklu pencerede mail, tarayıcı ve genel ofis kullanımı için kullanacağım. İkinci kısımda DeX'in avantajı var. İlk kısım için bir soru olarak iPad 9'un 4:3 oranından ötürü video izlerken daha da çerçeveli görünme durumu var mı, Youtubeda birkaç videoda bu duruma denk geldim. S7 FE ekran boyutuyla avantajlıyken bu ekran oranı iPad'e ekstra handikap olabilir eğer sorun varsa.
Hocam evet 4:3 oran sayesinde ekran çok çerçeveli gibi görünüyor yatay şekilde video izlerken. Ama not vs. alırken 4:3 oran daha geniş olmasından dolayı daha avantajlı oluyor. Tab S7'de 16:10 oran var sanırım. Daha çok masaüstü kullanım için tasarlanmış.
Samsung TAB S7 FE ekran kalitesi ve keskinliği zayıf. Bu fiyatlı tablete nasıl bu ekranı layık gördüler anlamış değilim. İPad modelleri daha mantıklı gibi.
Kullanılan TFT ekran çok kötü değil. Demek istediğim o kalitede bir tablete yakışmamış. İPad ile karşılaştır S7 FE’nın ekran solukluluğu ve ikonların kalitesizliğini görürsün.Bir kere cihazları görmeye gittim ama buna hiç dikkat etmemiştim, bir Youtube içeriği açıp deneyeyim o zaman. Ama ekran-gövde oranı zaten yeterince düşük bir cihaz için ekstra can sıkıcı bir durum gibi. Aslında YouTube vs. sorunsuz kullanabileceğimi bilsem Matepad 11 hem donanımı hem yazılımı hem de ekranıyla S7 FE'den önde olurdu ama Google uygulamaları olmazsa olmaz.
Tabletin fiziksel yapısını inceleyip menüde vs. gezinecek kadar bakmıştım ama ekranda beni rahatsız eden bir durum olmamıştı aslında, belki de 12.4" ekranın tatmin ediciliğiyle detaylara bakmadım. Bir de görsel bir içerik açıp denemem gerekiyor sanırım, ya da karanlık bir ortamda ayırt edici olabilir ama o şekilde bir test şansım yok.