iPad 9. nesil uzun süre kullanılmazsa ne olur?

Merhaba, arkadaşımın iPad 9.nesili ekim ayından beri kapalı duruyor, pili %70 seviyelerinde bıraktı, bir şey olur mu diye sordu haziran gibi açacak.

Uzun süre kullanmadığı için ilk 1-2 gün şarj etme sorunları yaşayıp panikleyecek. Uzun süre boyunca şarjda bırakmalı. Daha sonrasında açtığında güncellemeleri yapması için bir kaç saat cihazı dinlendirmeli.

Uzun süre şarj da neden bıraksın ki? Daha kötü değil mi?

Eğer pil %0 ise yeni takılan pil gibi olur şarj hızlı biter fakat 2-3 kere 0-100 doldurursan düzelir eskisi haline gelir eğer orjinal ise pili, Apple iyi bir marka çünkü
Orijinal yeni almıştı zaten.

Hayır, Şarjı 0 ise yeni takılan pil gibi olur dedim sadece 2-3 kere 0-100 şarj etsin yani 1 hafta kullansın eski gücüne kavuşur anlamında belirttim.

Uzun süre sarj olmadığı için cihaz şarj almayabiliyor tabii ki bu nasıl muhafaza ettiğine de bağlı.

Ben tabletimi uzun aralıklarla kullanmayan birisiyim 15 tatil ve yaz tatili vakitlerinde kullanıyorum sadece. Şarja taktığımda şarjı olsa bile şarj dolmuyor 1 saat sonra şarj almaya başlıyor. (iPad 6. Nesil)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…